// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Sprintje trekken. Blaren op de vingers tikken. Dubbelcheck. En: verstuur. Deze week stond voor stagiaire Eva in het teken van het afronden van lopende projectenMaar liefst drie opdrachtgevers ontvingen feest in hun mailbox.  

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog. 

Afronden!

Drie projecten maakte ik in orde deze week. Dat waren: 

  • Longcopy over hybride werken, waarvoor ik eerder vier mensen interviewde; 
  • Teksten voor een nieuwe website; 
  • Vijf fullquote verhalen van pabo-studenten voor een flyer. 

Dat verdient een toelichting. Beginnen bij het begin: de longcopy. Een project waar ik al eerder over schreef. Deze week zette ik de puntjes op de i. Ik las zelf de tekst na. Collega’s wierpen er een kritische blik op. Totdat we zeker wisten: deze tekst is awesome.  

Datzelfde gebeurde bij de teksten voor een nieuwe website. Redigeren, redigeren en nog eens redigeren. Zowel op spelling als op de inhoud. Van de homepagina, tot alle verschillende productpagina’s, de ‘over ons’ en de contactpagina. En dat alles SEO-proof.  

“Meedenken en advies geven. Dat vind ik heel fijn om te doen. Opdrachtgevers verder helpen met een extra dienst.”

Eva de GraaffStagiair

En tot slot: de fullquote verhalen van pabo-studenten. Deze teksten komen op flyers die middelbare scholieren moeten enthousiasmeren om voor de lerarenopleiding te kiezen. Deze week interviewde ik nog twee studenten. En maakte ik alle vijf de teksten klaar voor de opdrachtgever. Ik ontving zelfs een proefdruk en mocht daarover meedenken. Met plezier! Enkele aandachtspunten mailde ik. Alles voor het beste resultaat. Ik ben benieuwd hoe de flyers uit de drukker rollen. 

Variatie maakt het speciaal

Het toffe aan deze opdrachten: in één week tijd ben ik met drie héél verschillende projecten bezig. Van een lange tekst, tot korte beknopte stukken die moeten triggeren. Opdracht op papier, opdracht online. Die variatie maakt het werken bij DLG voor mij uniek. 

Stilstaan is achteruitgaan. Zo ontwikkelde ik me deze week: 

  • Ik leerde van collega’s door goed te letten op de feedback. Welke opmerkingen zetten zij er precies bij? En hoe kan ik hier in de toekomst eerder aan denken. Korte samenvatting: letten op meer actieve zinnen. Vaker, als het passend is, tekst verwerken in een opsomming. 
  • Hoe nog leuker te mailen naar opdrachtgevers. Geheel in DLG-stijl. Dat wordt me steeds meer eigen. Leuk, vind ik dat. Emoji’s, bullets en vrolijke tekst. Iedereen wil zo’n mail ontvangen. 
  • In het vastbijten in een onderwerp. In dit geval: een onderneming in bedrijfsovernames. Om iemand daarover te interviewen, moet je beslagen ten ijs komen. Is een goede research belangrijk. Diepere vragen zijn nodig. Alleen zo maak je een gedegen verhaal. Leren door te doen, gold de afgelopen week. 

En hop, doorgaan

Die drie dingen waren niet alles. Zo redigeerde ik nieuwsbrieven. Interviewde ik iemand om er vervolgens een artikel voor de nieuwsbrief van te tikken. Werd ik beheerder van het DLG-instagramaccount en maakte ik een socialplanning. Bedacht ik nieuwe blogonderwerpen voor een opdrachtgever. En bereidde ik me voor op een kick-off van volgende week. Wéér een nieuwe opdrachtgever. Ik kan niet wachten. 

Jij wil ook jongleren met tekst.