Skip to main content

Chaos, hectiek en verdriet. De zesde week van stagiaire Eva nam een treurige wending door het overlijden van een familielid. Ze kreeg alle ruimte voor rust en het verwerken van het verlies. Ze zocht afleiding in het bedenken en opzetten van een nieuw whitepaper, interviewen voor meerdere projecten en het tikken van een longcopyEn tussendoor luchtte ze haar hart bij de Lotjes.  

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog. 

Wereld staat stil

Een vreemde week. Eerder plande ik mijn agenda vol met interviewafspraken. Ruimde tijd in om stukken uit te werken. Was van plan de blaren op mijn vingers te tikken. Wilde nieuwe projecten voorbereiden. Tot mijn wereld stil kwam te staan na het telefoontje dat een familielid was overleden. 

Afleiding

Na het treurige bericht kreeg ik alle tijd om bij familie te zijn. Tussendoor een fijn gesprek met een van de Lotjes. Mijn hart luchten. Dat beurt op. Eenmaal bekomen van de eerste schrik, vond ik afleiding in het werk.  

Ik tikte nieuwe teksten voor een website. Een klus waarmee ik vorige week begon. En waar ik zelf in alle rust aan verder tikte. Ook een longcopy over hybride werken stond op de planning. Voor die opdracht nam ik nog twee interviews af. Ik schreef ze uit. En maakte van de – in totaal – vier interviews een lopende tekst. 

Opzetje voor een nieuw project

Voor de whitepaper die ik vorige week uitdacht, maakte ik een flinke opzet. Nog lang niet klaar, maar het begin is er.  

Een wat?  

Een whitepaper is een waardevol document dat de diepte ingaat over een bepaalde dienst. Met dit naslagwerk dompelen we ons onder in een specifiek onderwerp. In mijn geval: employer branding voor Door Lotje Getikt. Toekomstige opdrachtgevers die dit naslagwerk lezen, weten precies wat ze kunnen verwachten, wanneer ze DLG inschakelen om meer personeel te werven.  

Een heel leuk project staat op me te wachten. Ik popelde daarmee te beginnen. Lichtpuntje van deze week. Ik legde het eerste contact met interviewkandidaten. We maakten een afspraak en volgende week kan ik daar mee aan de slag. 

Deze opdracht is gericht op middelbare scholieren. Om hen warm te maken voor de lerarenopleiding. Daarom interview ik zes pabo-studenten. Zij vertellen over een bepaalde skill die nodig is om voor de klas te staan. Van ieder interview maak ik een losse en pakkende tekst voor een flyer. 

Mijn eerste echte kick-off

Volgende week staat mijn eerste kick-off op de planning: een nieuw project waarvoor de opdrachtgever kennis komt maken in ons knalgele kantoor in Tilburg. Mooie dingen in het vooruitzicht. 

Tik met ons mee tot de blaren op je vingers staan.