Een boek als creatief projectverslag

Provincie Noord-Brabant

Zet jouw project optimaal in het zonnetje met een uniek eindverslag, projectverslag of jubileummagazine. Wij schrijven enthousiasmerende teksten, zodat jouw lezers niet alleen begrijpen wat jouw bedrijf heeft gepresteerd, maar het ook voelen. Ontdek hoe we het eindverslag van de provincie Noord-Brabant in een ongekend aantrekkelijke jas staken.

Een boek als creatief projectverslag

Een boek als projectverslag

De provincie Noord-Brabant gaf de Brabantse natuur een enorme boost met haar  prestigeproject ‘Landschappen van Allure’. Een prestatie die gevierd mag worden. De verantwoording voor dit enorme project wilde de provincie dan ook eens niet in een beleidsstuk aantonen. Liever in de vorm van een mooi opgemaakt boek dat de natuurverrijking goed weergeeft. Zo kunnen alle vrijwilligers en betrokkenen het op de salontafel leggen om er trots doorheen te bladeren met vrienden en familie.

Ontvang een compleet eindproduct

Geef niet alleen het schrijven van teksten uit handen, maar ook de zorg voor een aantrekkelijke opmaak. Wij werken nauw samen met communicatie- en ontwerpbureaus, zodat jij gegarandeerd eindigt met een prachtig opgemaakt boek, magazine of verslag.

Wat wij deden

De provincie had bij uitstek een creatief tekstbureau nodig. Ze wilde levendige, enthousiasmerende teksten waarin de betrokkenen zich herkennen. Door Lotje Getikt interviewde vrijwilligers, penvoerders en andere belanghebbenden. En we stapten op de fiets en gingen te voet door de nieuwe natuur.

Nicole van Door Lotje Getikt: “Ik belandde tijdens een fietstocht midden op de hei. Verderop klapwiekte een helikopter, vlakbij me hoorde ik een heidevogel fluiten. Zulke details neem je mee in je teksten. Hiermee maakte ik van een ambtelijk stuk een herkenbaar verhaal.” 

We weefden de interviews, beleidsinformatie en persoonlijke ervaringen tot een samenhangend geheel waarin je de natuur kan proeven en voelen. In samenwerking met communicatiebureau TACCT ontstond een kleurrijk en levendig bladerboek, waarin ieder project de aandacht krijgt die het verdient.

Groot project, strakke planning

Een boek schrijven is een enorm project. Dat vereist goede samenwerking tussen de opdrachtgever en ons. Plus een strakke planning. De provincie Noord-Brabant had daarom toegang tot alle documenten: van de gehele contentplanning tot de laatste versie van iedere tekst. Dit is mogelijk omdat Door Lotje Getikt volledig in de cloud werkt.

Anne van Door Lotje Getikt: ‘Ik ben trots dat het is gelukt om zo’n gigantisch project zo soepel af te ronden. We werkten met strakke deadlines voor ons team, zodat de provincie meer dan genoeg tijd had voor eventuele correcties. Gelukkig werden de meeste verhalen direct positief ontvangen. De ontspannen samenwerking was prettig voor beide partijen.”