Longread voor verbetering van de SEO

Hosting2GO

Voor Hosting2GO schrijf Door Lotje Getikt iedere week een longread. Deze worden strategisch ingezet om de positie van de website te verbeteren en stabiliseren, klanten te binden en conversies te realiseren.

Longread voor verbetering van de SEO

Longread voor Hosting2GO

Hosting2GO is een van de grootste hostingpartijen in Nederland en toch vind je ze op de zoekterm ´hosting’ pas op de derde pagina in Google. De hoogste tijd dus om hier verandering in te brengen. Wij worden als SEO gecertificeerd tekstbureau ingeschakeld om wekelijks artikelen te schrijven over onderwerpen die de klanten interesseren.

Mijn bedrijf online: zo ga je van start!

Je bent net ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en vraagt je af: hoe kan mijn bedrijf online succesvol van start? Met behulp van ons handige stappenplan weet je waar je allemaal aan moet denken. Profileer jouw bedrijf ook online op de juiste manier.

Een longread biedt verdieping

De longreads van Hosting2GO bevatten altijd één onderwerp maar zijn zeer rijk gevuld. Zo weet je na het lezen van dit artikel van ongeveer 1700 woorden hoe je een domeinnaam registreert, hoe je een hostingpakket kiest en welke aanvullende diensten je nodig hebt. Daarnaast geeft de Hostingpartij ook nog tips om je online op weg te helpen door de zichtbaarheid van de site te verbeteren, interactie te creëren en andere zaken te ondernemen.

Voordelen van deze aanpak:

  • De lezer kan na het lezen van de longread direct aan de slag met zijn online profilering
  • Door middel van interne links vergroten we het aantal pagina’s dat door de lezer wordt bekeken. Dit wordt als positief ervaren door het algoritme van Google
  • De grote hoeveelheid tekst zorgt ervoor dat lezers langer op de pagina aanwezig zijn. Deze bezoekersduur wordt ook meegenomen in de kwaliteitscontrole van de almachtige zoekmachine

Dit is artikel 3/3, onderdeel van een serie blogposts over social media.

(1/3) Social media: Hoe werkt twitter? 10 tips
(2/3) Social media: 10 tips voor bedrijven op Facebook

Een longread voor de verbetering van de SEO

Er zijn nog meer trucs die de SEO verbeteren en waar een longread zich perfect voor leent. Door het plaatsen van plaatsen van drieluiken waarbij we de artikelen naar elkaar laten verwijzen worden lezers optimaal geholpen met hun vraagstuk of interesse. Maar een longread is nogal lang van stof en ook op je mobiele telefoon wil je een prettige leeservaring. Om die reden verdelen we de artikelen in alinea’s tussen de 70 en 100 woorden en werken we veel met kaders en bullets. Dit geeft rust, maar biedt ook hapklare informatie. Uiteraard sluiten we af met een call-to-action en social buttons. Want wanneer de longread in goede aarde is gevallen en je wilt overgaan tot actie, moet je niet helemaal naar boven hoeven scrollen.

longread voor verbetering van de seo. Wij schrijven ze iedere week voor Hosting2GO

SEO oplossingen voor jouw bedrijf

Natuurlijk kunnen wij als gecertificeerd SEO tekstbureau ook geschikte SEO oplossingen vinden voor jouw bedrijf. Naast longreads schrijver wij ook blogs, landingspagina’s, social content en verzorgen wij online marketing. Neem eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.