Training vacatureteksten schrijven

Jouw bedrijf wil alleen maar goede werknemers. Trek daarom de juiste krachten met een goede vacaturetekst. Dat kun je gewoon zelf. In onze training leer je de perfecte vacature te schrijven. En ja, hands-on teamplayer of spin in het web zijn verboden termen.

Training vacatureteksten schrijven
  • In drie tot vier uur leer jij alles over een vacature schrijven
  • Volg de cursus alleen of doe mee in een groep 
  • Op locatie of bij ons op kantoor

Jij wilt niet dat iedereen solliciteert

Veel reacties op jouw vacature lijkt top, totdat je door honderd ongeïnspireerde motivatiebrieven heen ploegt. Durf daarom te selecteren. Met onze hulp schrijf je een vacature die alleen de juiste kandidaten trekt. Dat levert misschien wat minder reacties op, maar bij dit soort dingen gaat kwaliteit toch echt boven kwantiteit.

“De vacaturetekst dekte de lading en was grappig. Daardoor ontvingen we veel positieve en enthousiaste reacties. Ook op social media werden mensen gretig gewezen op onze open positie. Dat vergrootte het bereik.” – Marlou van Hoek, Ontdekkracht.

De training vacatureteksten schrijven

Onze workshop vacatureteksten schrijven is een zeer brede cursus waarbij we ingaan op het schrijven van wervende, passende en goed vindbare teksten die de juiste sollicitanten aanspreken.

Je leert heel bewust een doelgroep kiezen en hen op de juist manier aan te spreken. Je leert daarvoor spelen met taal, zodat je tot de verbeelding spreek. Je leert jouw bedrijf onderscheiden van de rest en dit te vertalen naar een verhalende tekst. Zo vind je precies de stijl en toon die past bij jouw perfecte kandidaat.

Waar bedrijven tot een jaar geleden er nog mee wegkwamen om van alles te eisen, is tegenwoordig de sollicitant degene die met een wensenlijstje naar het perfecte bedrijf speurt. Durf jouw bedrijf dus te onderscheiden van de rest en op een goede manier te profileren naar jouw gedroomde kandidaat.

Onderwerpen die we behandelen

  • Doelgroep achterhalen en perfect aanspreken
  • Show, don’t tell: verwerk voorbeelden die bij de klant passen
  • Het belang van kort en bondig schrijven voor meer online activiteit en andere teksttrucs
  • Mobielvriendelijk en conversiegericht schrijven met een logische opbouw, een duidelijk doel, alledaagse woorden en actieve zinnen
  • Hoe je jouw doelgroep bereikt met SEO en de inzet van social media
  • Tips voor de beste resultaten: schrijven van een button, call-to-action en perfecte koppen.

Deze tips zijn ook handig voor het bijhouden van jullie website. Zo verhoog je de zichtbaarheid en tonen jullie te autoriteit binnen het vakgebied. Dat is goed voor de klandizie, maar zorgt er ook voor dat jullie een gewild bedrijf worden om te werken.