Webteksten laten schrijven

KLG Europe

Transportgigant KLG Europe wilde graag meer energie steken in het werven en behouden van werknemers. Daarom hebben zij webteksten laten schrijven voor een compleet nieuwe Werken bij KLG website. Hier vinden bezoekers uiteraard nieuwe vacatures, maar komen ook medewerkers aan het woord.

Webteksten laten schrijven

Een passende slogan

KLG Europe wilde niet alleen webteksten laten schrijven, maar was ook op zoek naar passende slogan. Het is een van de sterkst groeiende logistieke bedrijven in Nederland. Er gaat veel vracht naar Frankrijk, is een heuse treinverbinding met China en ook voor zeetransport moet je bij KLG zijn. Een wereldwijde speler, met de normen en waarden van een familiebedrijf. Door Lotje bedacht daarom: “Grenzeloze mogelijkheden in een veilige thuishaven.”

KLG gaf de opdracht om webteksten te laten schrijven die uitnodigen tot een open sollicitatie. Het bedrijf is niet zozeer geïnteresseerd in een mooi cv, maar heeft liever dat sollicitanten bij hen passen. Deze visie lees je terug in alle teksten.

Webteksten laten schrijven in de juiste toon

De werknemers van KLG Europe zijn zeer divers: van vrachtwagenchauffeur tot IT-specialist. En iedereen moet zich aangesproken voelen door de nieuwe webteksten. Door Lotje Getikt schreef daarom eenvoudige content, maar lette erop dat deze niet te betuttelend werd.

De eigen medewerkers aan het woord

Hoe het is om te werken bij KLG? Dat vraag je natuurlijk het beste aan de medewerkers zelf. Dat is precies wat wij deden. Wij interviewden een hele rits aan medewerkers over hoe zij werken bij KLG ervaren. Een fotograaf schoot daarnaast kiekjes van iedereen. De quotes weergeven perfect hoe het bedrijf in elkaar zit en zijn perfect om te delen in verschillende communicatie-uitingen.

Wil jij ook webteksten laten schrijven die perfect aansluiten bij de doelgroep. Door Lotje Getikt past haar tone of voice aan als een kameleon.