Presentatietekst Sportgemeente van het Jaar

Gemeente Tilburg

De Gemeente Tilburg werd Sportgemeente van het Jaar 2014. De faciliteiten die de gemeente biedt en de samenwerking met scholen en verenigingen zorgen ervoor dat iedere inwoner in Tilburg kan sporten. Om de sportieve prestaties bondig op papier te zetten werd Door Lotje Getikt gevraagd een presentatietekst te schrijven.

Presentatietekst Sportgemeente van het Jaar

Presentatietekst voor Gemeente Tilburg

De Gemeente Tilburg wilde een presentatietekst die aan de maximale 1600 woorden van de jury voldeed. Dit komt neer op ongeveer twee A4’tjes. Een behoorlijke klus wanneer je bedenkt dat de gemeente alles documenteert en veel belangrijke mensen bijdragen aan de sport in Tilburg. Enthousiastelingen die individueel geïnterviewd moeten worden.

Schrijven is schrappen… echt!

De gemeente kwam voor de presentatietekst daardoor uit bij Tekstbureau Door Lotje Getikt. Lotje filterde door alle mappen, folders en brochures aan documentatie en interviewde acht personen. Al die belangrijke informatie werd uitgewerkt in een tekst van ongeveer 4500 woorden. Van daaruit was het een kwestie van schrappen tot de 1600 werd bereikt zonder cruciale informatie weg te laten. Een uitdagende klus die in alle opzichten is geslaagd. Niet op de laatste plaats omdat de Gemeente Tilburg zeer terecht Sportgemeente van het Jaar 2014 werd.

Presentatieteksten zoals deze zijn vergelijkbaar met bedrijfsprofielen en bedrijfscommunicatie. Geïnteresseerd in Door Lotje Getikt als communicatiebureau voor jouw bedrijf? Neem eens contact op.

Tilburg doet nu een gooi naar European City of Sport 2016 waarvoor Door Lotje Getikt opnieuw werd benaderd

Presentatietekst voor Gemeente Tilburg