Online nieuwsbrief versturen

Er zijn veel redenen om een online nieuwsbrief te versturen. Breng gemakkelijk een nieuw product aan de man of laat jouw doelgroep kennismaken met een nieuwe dienst. Met een mailing laat je direct zien welke kennis jij in huis hebt. Gallery van Dun schakelde Door Lotje Getikt in voor een tweewekelijkse nieuwsbrief met allerlei nieuws uit de kunstgalerie.

Waar voor je geld

Een digitale nieuwsbrief versturen is een goedkope, maar effectieve manier om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen. Een pagina in een vakblad of een advertentie in de wc van een plaatselijke kroeg loopt al snel in de papieren. Dat terwijl nooit te controleren is of het wel werkt dat je doet. Het grote voordeel van online een nieuwsbrief versturen is dat je alle data direct voor handen hebt. Je ziet bijvoorbeeld precies wie de brief opent, op een link klinkt of zich uitschrijft.

Er zijn programma's waarmee een nieuwsbrief versturen professioneel en gelikt eruit ziet.

Converteren kun je leren

In een nieuwsbrief draait het om beeld. Door Lotje Getikt zorgt daarom altijd dat de nieuwsbrief er gelikt uitziet. Het doel van een mailing is om de lezer door te leiden naar jouw website, of dat nou is om een aankoop te doen of meer informatie in te winnen. Door buttons te plaatsen op gerichte plaatsen en plaatjes en tekst te voorzien van linkjes daag je de lezer uit om door te klikken.

Vergeet saaie zinnen als ‘lees meer’ of ‘schrijf je in voor onze nieuwsbrief’. Want zeg nou zelf, maken die jou enthousiast om je aan te melden voor een mailing?

Voordat je een nieuwsbrief verstuurt

Voordat je een nieuwsbrief kunt versturen, heb je natuurlijk wel abonnees nodig. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een slim geplaatste call-to-action op jouw website. Hier haal je de klant over om zich in te schrijven voor jouw mailing met een catchy zin als: mis nooit meer aanbiedingen. Of bied eens een e-book aan in ruil voor inschrijving op de nieuwsbrief. Heb je meerdere doelgroepen? Laat jouw lezers dan een keuze maken in een keuzemenu en verstuur meerdere gepersonaliseerde nieuwsbrieven.

Lijkt een nieuwsbrief versturen jou allemaal maar veel werk? Geen probleem, wij doen het graag voor je!