Maandelijks Blog

Transhair

Al ruim twee jaar schrijft Door Lotje Getikt SEO blogs voor de haartransplantatiekliniek Transhair. Diverse zoekwoorden zoals 'haartransplantatie' en 'FUE' zijn daarbij van de achtste naar de eerste plek gestegen in Google. Lees hieronder een voorbeeld van een informatief blog voor Transhair.

Maandelijks blog Transhair

Voorbeeld van een maandelijks blog voor Transhair Door Lotje Getikt

Cafeïne shampoo tegen haaruitval

Er wordt steeds meer reclame gemaakt voor cafeïne shampoo tegen haaruitval. Door deze shampoo te gebruiken naast een ander product zoals Minoxidil zou het erfelijke kaalheid tegen kunnen gaan. Maar het effect van de hoeveelheid cafeïne die nodig is voor resultaat, staat ter discussie.

Cafeïne drinken tegen haaruitval

Uit onderzoek van ASPS-lid en plastisch chirurg Dr. Bahman Guyuron en zijn collega’s aan de Case Western Reserve University School of Medicine in Cleveland blijkt dat het risico van haaruitval bij vrouwen naast genetische indicatoren ook bepaald wordt door een breed scala aan leefstijlfactoren. Een verhoogd stressniveau, roken, het hebben van kinderen en een voorgeschiedenis met hypertensie en kanker kunnen bijvoorbeeld een rol spelen, zo stellen zij.

Voor het onderzoek werd het testosterongehalte gemeten bij 98 vrouwelijke, identieke tweelingen om genetische-, sociale- en ecologische factoren bij erfelijk haaruitval te onderzoeken. Ook dienden de vrouwen gedetailleerde vragenlijsten in te vullen over hun leefomgeving, leefstijl, en gezondheid. Naast een veelvoud van diverse oorzaken bleek opvallend genoeg dat vrouwen die regelmatig cafeïne nuttigen, een lager risico hebben op haaruitval, mogelijk omdat cafeïne de hormonale effecten die haaruitval veroorzaken tegengaan.

Grote concentratie cafeïne nodig tegen haaruitval

Uit het onderzoek van Dr Bahman Guyuron blijkt dus dat het drinken van cafeïne helpt, maar helpt het ook wanneer je cafeïne in de hoofdhuid masseert door middel van shampoo? Daarvoor moeten we wat dieper ingaan op de hoeveelheid cafeïne die je nodig hebt voor resultaat.

Onderzoek uit Duitsland toonde net als Dr. Bahman Guyuron en zijn team aan dat cafeïne helpt tegen haaruitval. Het verlaagt de concentratie van testosteron die onder andere de boosdoener is bij erfelijke haaruitval. Maar koffie drinken is niet de oplossing blijkt uit de studie: iemand zou 60 tot 80 kopjes zwart goud per dag moeten wegwerken om voldoende concentratie cafeïne binnen te krijgen. Daarom werd getest of cafeïne in een shampoo een effectieve behandeling is. De conclusie was positief: cafeïne in shampoo wordt door de haarwortels opgenomen.

Cafeïne shampoo tegen haaruitval

Maar goed, 60 tot 80 kopjes koffie per dag? Dat zou dan overeen moeten komen met de cafeïne die de shampoo per wasbeurt biedt. De vraag is dus: hoeveel cafeïne zit er in een flacon en wat blijft er van de cafeïne over wanneer je het in de haren masseert?

Een chatgesprek met de onlinedrogist.nl wijst uit dat in een flesje Alpecin Shampoo Caffeine C1 van 250 ml de hoeveelheid cafeïne die door de hoofdhuid per wasbeurt wordt opgenomen overeenkomt met eenvijfde kopje koffie of 50 milliliter CocaCola. Hierbij is het van belang de shampoo minimaal twee minuten te laten intrekken.

Helpt cafeïne shampoo tegen haaruitval?

De onderzoeksresultaten zoals ze hierboven zijn beschreven en de werkelijke hoeveelheid cafeïne die vrijkomt bij een wasbeurt komen niet overeen. Toch zijn er mensen blij met de werking van de shampoo door het gebrek aan toegevoegde contitioners. Hierdoor voelt het haar stugger en sterker dan voorheen.

Wilt u nieuwe haargroei op inmiddels kale plekken dan biedt de shampoo geen uitkomst. Een haartransplantatie is de enige manier om haren terug te krijgen op kale plekken.
Bronnen:
Haarstichting
De Haargroei Specialist