werken bij door lotje getikt

Maartje en Iris over DLG: “Toffe opdrachten, gezellig team en veel vrijheid.”

Maartje is strategisch accountmanager en Iris is tekstschrijver bij Door Lotje Getikt (DLG). De twee Lotjes vertellen over hun verschillende functies, favoriete opdrachten, de goede sfeer en het geheim voor DLG-werkgeluk.  

Even voorstellen: Maartje en Iris

Maartje: “Als strategisch accountmanager ben ik de gesprekspartner van onze opdrachtgevers. Ik luister naar hun doelen en wensen, en bekijk hoe wij kunnen helpen met verrassende strategieën.” 

Iris: “Ik ben tekstschrijver: ik doe mee met brainstorms, interview onze opdrachtgevers en schrijf aan de hand daarvan een tekst. Allerlei vormen zijn mogelijk: van een blog, landingspagina, nieuwsbrief of socialreeks tot een profilering, vacaturetekst, communicatiegids of aanbesteding.” 

Iris: “Eerder werkte ik als zelfstandig tekstschrijver. Op LinkedIn viel mijn oog op een post van DLG. De toon en het enthousiasme spraken mij meteen aan. Ik dacht: met die partij wil ik wel samenwerken. Dus ik pakte de telefoon. Er was meteen een klik en ik mocht op gesprek komen. Hoewel ik eerst niet van plan was om te stoppen als zelfstandige en in loondienst te gaan, gebeurde dat wel. Ik herkende me meteen in de vrolijke werksfeer en werd blij van het fleurige kantoor. Ik wist het meteen: dit past bij mij.” 

Iris: “Ook bij Charlotte had ik meteen een goed gevoel. Ik vond het cool om te werken voor een vrouwelijke ondernemer. Ze vertelde hoe ze begon met DLG. Dat inspireerde mij: bij jóú wil ik werken.” 

Vrolijke sfeer en fleurig kantoor

In ons gezellige team staat iedereen voor elkaar klaar.
— Iris, tekstschrijver

Maartje: “Ik kan me herinneren dat je voor het eerst bij ons binnenkwam en ik twijfelde of je wel wilde stoppen als zelfstandig ondernemer. Jij zei toen: ‘Ik wil niet per se in loondienst, maar ik wil wél bij DLG werken.’ Die motivatie was zó sterk.” 

Iris: “Met die keuze ben ik nog altijd blij. In ons gezellige team staat iedereen voor elkaar klaar. Het geeft het gevoel dat zij er altijd voor me zijn en dat het niet uitmaakt als ik even ergens mee struggel.” 

Sterke motivatie brengt je ver

Iris: “Onze opdrachten zijn ook superleuk; megacreatief. De tekstschrijvers weten ook van elkaar wat hun favoriete schrijfonderwerpen zijn. Bij nieuwe opdrachtgevers gaan we dan ook altijd na: bij wie past deze klus het best? Mijn hart ligt bij de medische wereld en schrijf dan ook regelmatig voor de zorgsector.” 

Eigen specialisatie om over te schrijven

Ik krijg er energie van als ik onze opdrachtgevers écht help.
— Maartje, strategisch accountmanager

Écht verder helpen

Maartje: “Ik krijg er energie van als ik onze opdrachtgevers écht help. We schrijven niet zomaar een tekst; we voeren niet klakkeloos de opdracht uit. We verdiepen ons erin en bedenken hoe we iets op de allerbeste manier kunnen inrichten, waardoor de opdrachtgever nog veel beter geholpen is.” 

Maartje: “Een voorbeeld: een zorginstelling klopte bij ons aan en vroeg om 250 vacatures te herschrijven. Dat hadden we natuurlijk kunnen doen, maar ik wist dat die instantie niet geholpen zou zijn met alleen maar herschreven teksten. Daarom haakte ik Iris aan en brainstormden we over een andere inrichting van de opdracht. Samen optrekken en mooie dingen bedenken om een opdrachtgever te verrassen, is voor mij het allerleukste hier.” 

Iris: “Er is veel vrijheid bij DLG; je mag zelf de werktijden indelen en de dagen vullen – op zo’n manier dat je er zelf blij van wordt. Zo werk ik vaak de laatste werkuren van de dag in de trein terug naar huis. Maar er zijn ook collega's die de wekelijkse uren over zeven dagen uitsmeren of juist 's avonds nog wat werken om in de middag vrij te kunnen zijn.” 

Maartje: “Met twee kinderen is het voor mij superchill. Als ik naar de opvang moet of een kennismaking heb met een nieuwe juf van mijn zoon, dan kan ik tussendoor even weg. Dat is nooit een probleem. Dat geldt overigens ook als ik op een willekeurige middag naar mijn scherm staar en er niet meer uit kom. Dan ga ik naar huis en haal ik het werk later wel in. Dat mag; het wordt zelfs gestimuleerd.”  

Veel vrijheid

We communiceren duidelijk en checken bij elkaar hoe het gaat: heb je het druk, kunnen we ergens bij helpen? Zo is er een fijne samenwerking.
— Iris, tekstschrijver

Iris: “Zo had ik ooit 's avonds voor een opdrachtgever opeens creatieve ideeën, die ik meteen ben gaan uitwerken. Ik werkte een paar uurtjes en had een fantastische tekst. Die uurtjes compenseerde ik een andere keer.” 

Maartje: “Het is de verantwoordelijkheid van onszelf. Als we zorgen dat ons werk goed en af is, maakt het niet uit waar en wanneer we het doen. Dat kan op kantoor zijn, in de trein of thuis. Of op een workation: werken vanuit het buitenland. Als je maar regelmatig incheckt om de verbinding met het team te houden.” 

Verantwoordelijkheid nemen

Iris: “De onderlinge sfeer is gezellig. We communiceren duidelijk en checken bij elkaar hoe het gaat: heb je het druk, kunnen we ergens bij helpen? Zo is er een fijne samenwerking. Omdat we mogen werken waar en wanneer we willen, spreken we elkaar veel online. We bellen en sturen elkaar berichtjes, over werk en privé. Zo heb je met iedereen wel een bepaald raakvlak.”

Gezellige sfeer en fijne band

Bij Door Lotje Getikt luisteren we goed naar de ambities en de dromen van iedere collega.”
— Maartje, strategisch accountmanager 

Het beste in elkaar naar boven halen

Maartje: “Dat klopt. Met de een klets je over het ene onderwerp en met de ander over het andere. Daarbij helpt het ook dat we vaak werken in tekstteams. Zo'n team bestaat meestal uit drie collega's: twee tekstschrijvers en ik als accountmanager. Samen zijn we met meerdere opdrachten bezig; we staan dus ook in verbinding met meerdere collega's. Daar word ik erg enthousiast van, en ik merk dat dat ook geldt voor mijn collega's.” 

Iris: “We benutten elkaars krachten goed. Bij de start van een nieuwe opdracht vragen we ons altijd af: wie zijn hiervoor de geschiktste schrijvers? Je voegt dan waarde toe aan het tekstteam, omdat iemand specifiek past bij deze klus.” 

Maartje: “Bij Door Lotje Getikt luisteren we goed naar de ambities en de dromen van iedere collega. Daarnaast kijken we waar de krachten liggen en kunnen we zelf aangeven waarin we willen groeien. En wat we al eerder benoemden: we hebben toffe opdrachten, een gezellig team en veel vrijheid.” 

Iris: “Ik kan me voorstellen dat de vrijheid die wij krijgen uitzonderlijk is. Niets staat vast; we mogen de tijden en het werk zelf invullen. Dat geldt ook voor opdrachten: als we nieuwe, betere ideeën hebben voor de invulling ervan, dan mogen we daarover adviseren. En van waaruit we werken, maakt ook niet uit. Kantoor, thuis of het buitenland. Dat is echt vet.” 

Hierom wil je bij DLG werken

Kom ook werken in ons gezellige DLG-team.