Stagiaire Eva begint

Geplaatst op 10 augustus 2016 door Charlotte Backx.

Over twee weken krijgen we versterking. De eerste stagiaire van Door Lotje Getikt, Eva, begint dan met haar stage bij ons tekstbureau. Charlotte weet nog dat ze haar eerste stage liep. In 2008 (!!!) bij het Brabants Dagblad op de redactie Tilburg. Ze leerde de stad toen echt kennen. Lekker op haar fietsje heen-en-weer-sjezen. Ze vertelt over haar ervaringen. 

Stagiaire Eva begint

Voor het eerst op pad

Hoogtepunten waren mijn voorpagina-artikel over carnavalsattributen die via Marktplaats werden aangekocht en mijn allereerste ‘veldverslag’ toen een tractor kantelde op de Hasseltrotonde.

Ik heb de map met krantenknipsels niet meer anders had ik wel een fotootje gemaakt, maar ik weet nog dat ik een paar jaar geleden door de eerste pagina’s bladerde en dacht: OMG, dat deze kortjes door de persen zijn gegaan mag een wonder heten. Gelukkig zag ik in mijn map met knipsels wel vordering 🙂

Logo Flair

De tweede stage

Van mijn tweede stage herinner ik me voornamelijk nog het enorme pak sneeuw dat de dagelijkse reis naar Amsterdam een stuk minder aangenaam maakte. Mooie artikelen schreef ik gelukkig ook. De Flair, Cosmopolitan en PS Parool op zolder zijn daar het bewijs van.

Nu heb ik zelf de eer om een stagiaire van de FHJ onder mijn hoede te nemen. Hiervoor is Door Lotje Getikt gekeurd en gelukkig toegelaten. Daar ben ik behoorlijk trots op. Eerlijk is eerlijk, ik vind het best spannend. Maar ik weet dat ik Eva en eventueel toekomstige stagiaires veel kan leren en hoop dat zij over acht jaar ook terugkijken op de leerzame momenten en toffe artikelen die ze bij ons schreven. Dat zou top zijn.

Kom stage lopen bij ons tekstbureau

Lijkt het jou leuk om stage te komen lopen bij Door Lotje Getikt? Aarzel dan niet en en benader ons.