Journalistieke stage voor ondernemende types

Geplaatst op 14 augustus 2017 door Charlotte Backx.

Stop met zoeken naar een journalistieke stage bij een populair tijdschrift of landelijke krant waar je wordt behandeld als een stagiair. Bij Door Lotje Getikt ben je volwaardig lid van het altijd opgewekte team. Hier schrijf je geen inspiratieloze kortjes die nooit worden gepubliceerd, maar krijg je de verantwoordelijkheid om verhalen te maken die direct online moeten. Sterker nog, jij fungeert als onze rechterhand en bent onmisbaar in een organisatie waar deadlines zich razendsnel opstapelen.

Journalistieke stage voor ondernemende types

Bereid je voor op een freelance toekomst

Uiteraard leer je schrijven, maar daarnaast focussen we ook op andere aspecten van het vak die de opleiding niet behandelt. Naar onze mening is een beetje ondernemen part of the job van een moderne journalist. Je leert jezelf en jouw werk daarom als heilige graal aan opdrachtgevers te presenteren. Bovendien brengen we je alles bij over SEO schrijven. Zo zorg je dat inhoudelijke artikelen op commerciële wijze aan de man worden gebracht. Toch fijn als mensen jouw artikelen ook eens lezen.

Kom jij stage lopen? Mail vandaag nog: charlotte@doorlotje.nl

Wat een creatieve bedrijfsjournalist doet

De bedrijven waarvoor wij schrijven willen hun doelgroep inspireren, enthousiasmeren en zichzelf op een positieve manier in de kijker spelen. Hiervoor mag jij:

 • interviewen
 • doelgroepgericht schrijven over zeer uiteenlopende onderwerpen voor verschillende doelgroepen
 • informatie inwinnen en selecteren om de juiste invalshoek te bepalen
 • creëren van een ijkpersoon, communicatieplan en contentplanning per opdrachtgever

Wat je wilt

Natuurlijk verwachten we al een basisniveau van jou. Ook studeer je journalistiek. Je schrijft foutloos Nederlands en houdt het hoofd koel bij deadlines. Daarnaast:

 • Wil je veel leren over SEO
 • Leer je graag meer over freelancen en ondernemerschap
 • Proef je met plezier van het bedrijfsleven, waar teksten ook gewoon verkocht moeten worden
 • Beschik je over kennis over online en offline communicatie
 • Sta je te popelen om bedrijven te adviseren om in het vizier te blijven bij hun doelgroep
 • Kun je niet wachten om te werken in een leuk team
 • Wil je een centje bijverdienen

Over Door Lotje Getikt

Wij werken vanuit ons kantoor op de Heuvelring in Tilburg. Voor diverse MKB’ers schrijven we zeer uiteenlopende en gevarieerde artikelen. Wij schrijven onder andere voor internetbureaus, een bekende hovenier, een advocatenkantoor, een pensioenrechtadviseur, een hostingpartij, een Citroën dealer, verschillende communicatiebureaus en nog veel meer.

Al deze opdrachtgevers dagen jou iedere dag uit: geen verhaal is hetzelfde. We zijn een kleine organisatie, wat lekker veel verantwoordelijkheid op jouw schouders legt. Daarnaast delen we ons kantoor gezellig met internetbedrijf 2manydots. Work hard, play hard is ons credo. Er is daarom op zijn tijd ruimte voor een borrel en je geniet van een informele werksfeer.

Heb je interesse in deze leuke en uitdagende journalistieke stage? Mail dan een overtuigende motivatie en portfolio naar Charlotte Backx: charlotte@doorlotje.nl