// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Ruim over de helft van de stage. Wait what?! Ja, echt. Inmiddels voelt het niet eens meer als een stage, maar alsof staigiaire Eva altijd al bij DLG werkte. Spoiler alert: de Lotjes komen voorlopig nog niet van haar af. Ze blijft hier werken na haar stage.

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog. 

Agenda vol met toffe projecten

Ik tikte deze week weer de blaren op mijn vingers. Op de planning stond: een profiel en vier vacatureteksten tikken, een interview afnemen en referentietekst schrijven, vijf interviews voor volgende week inplannen, een kick-off van een nieuwe opdracht, een brainstorm over die nieuwe opdracht en video’s opnemen en bewerken voor DLG-Instagram. Een hele mond vol. Ik vertel meer over drie van de opdrachten in dit blog.  

Profilering en vacatureteksten

Om te beginnen: het profiel en de vacatureteksten. De opdrachtgever kwam bij ons met een probleem: er staan meer dan 200 vacatures open. En die worden niet goed genoeg online gevonden. Daar gingen wij mee aan de slag. We categoriseerden de vacatures en bedachten een effectiever systeem voor de recruiters. Die enorme hoeveelheid vacatures brachten we terug naar ongeveer 15. Zo maakten we het een stuk overzichtelijker.  

Huidige status: een profilering en vier vacatureteksten zijn getikt. Ik schreef de teksten, een collega las ze na en gaf me feedback. Daar kon ik dan weer mee aan de slag. Teamwork ten top. De teksten zijn af en liggen voor een correctieronde bij de opdrachtgever. 

“Geen 9-tot-5-mentaliteit en een spin in het web. Dooddoeners zijn het. Daar solliciteert niemand meer op. De werkzoekende wil weten wat hij kan verwachten, hoe een werkdag eruitziet en wat er tegenover zijn prestatie staan. Een eerlijke en pakkende vacature waar je niet voorbij kunt scrollen. Iedereen wil hier werken. Zo tikken wij de vacatureteksten.”

Eva de GraaffStagiair

Dit wordt leuk!

Ook stond er deze week weer een kick-off op de planning. Samen met een collega sprak ik met de opdrachtgever en achterhaalden we de wensen. We brainstormden over ideeën en mailden onze hersenspinsels. Ik ben benieuwd wat ze ervan vindt! Stay tuned. Want dit is ongetwijfeld voer voor blogs in de komende weken. 

En tot slot iets anders tofs. Ik maakte reels voor Instagram. Wat? Reels. Video’s van maximaal 15 seconden. Je kunt muziek en effecten toevoegen. De draaiboeken maakte ik vorige week al. Deze week stond het filmen en monteren op de planning. 

Nieuwtje: ik blijf bij DLG werken na stage 

Iets heel leuks om mee af te sluiten. Na mijn stage zijn ze bij DLG nog niet van mij af. Ik blijf namelijk werken. Een echte Lotje. Na de stage tik ik nog wat extra maanden de blaren op mijn vingers. Van januari tot en met mei blijf ik met heel veel liefde hier werken. En daarna richt ik mezelf op het afstuderen.  

Jij wilt ook stagelopen én kans op een baan.