Waarom infographics jouw bereik vergroten

Geplaatst op 1 juni 2018 door Aranka Van Zanten.

Infographics komen steeds vaker op onze tijdlijn voorbij. Razend populair zijn ze geworden en dat is wat ons betreft niet zo gek. Ontdek ook de kracht van informatie in een visueel jasje stoppen.

Waarom infographics jouw bereik vergroten

Wat is een infographic?

Een infographic is simpelweg een visuele weergave van informatie. Zo maak je (ingewikkelde) data of kennis meer beeldend voor de lezer. Vat bijvoorbeeld jouw blog samen in 5 belangrijke punten. Of maak de belangrijkste resultaten van een onderzoek in één oogopslag overzichtelijk. Ook tips en trics doen het goed in een infographic. Kies zelf een passende vorm voor jouw doel.

Waarom zou ik aan infographics beginnen?

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de mensen onthoudt wat ze zien. Even ter vergelijking: een schamele 20% herinnert wat ze lezen en 10% wat ze horen. Deze kant-en-klare feiten laten direct het belang zien van infographics. Het visueel maken van onder meer jouw blog, data of diensten zorgt ervoor dat lezers de info vlugger oppikken. Zo blijven jouw bedrijfsnaam en expertise hangen en weten ze je sneller te vinden..

Remember my name

Zelfs als mensen niet uitgebreid de tijd nemen om jouw prachtige infographic te bewonderen, valt er veel uit te halen. Tijdens het scrollen door de tijdlijn werpen ze alsnog een snelle blik op jouw creatie. Herkenning is hier de truc. McDonalds snapt deze strategie. Je wordt op de snelweg iedere paar kilometer weer aan het fastfoodrestaurant herinnert. Boots dit na en laat jouw huisstijl in iedere infographic terugkomen.

Laat de concurrentie ver achterwege

Social media staat volgepropt met links. Iedereen streeft naar hetzelfde doel: zoveel mogelijk leads binnenhalen. Hoe zorg je ervoor dat social media gebruikers op jouw link klikken? Zorg dat je opvalt tussen het gepeupel. Bewapen jezelf in deze strijd met een infographic. Als ridder te paard rij je alle concurrenten voorbij.

We hebben nog veel meer trucs in petto.

Alles over SEO komt aan bod in onze trainingen.

Hark die likes binnen

Boven de rest uitsteken is niet het enige voordeel van infographics op social media. ‘Viral gaan’ op deze kanalen vergroot het bereik direct met honderden of zelfs duizenden extra lezers. Beeldende posts zoals hilarische memes en video’s doen het meestal goed. Maar ook korte, overzichtelijke illustraties worden sneller opgepakt. Voeg daarom met infographics iets extra’s toe aan je posts op social media. De likes vliegen je om de oren.

We hebben er gewoon de kracht niet meer voor

De gemiddelde internetgebruiker wordt steeds luier en houdt niet zo van inspanning. Dat is ook niet zo gek met 40-urige werkweken en propvolle agenda’s. We scannen liever dan dat we lezen. Natuurlijk kom jij internetgebruikers graag tegemoet. Met jouw simpele, scanbare infographics vergaren ze binnen 30 seconden alle informatie. In die korte tijd overtuig je ze om toch nog even door te klikken voor meer kennis.

Cadeautje! 7 tips voor het maken van een infographic

Nu je het belang van infographics hebt ontdekt, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Hieronder een aantal praktische tips voor het maken van een sterke infographic:

  • Werk in de lengte en niet in de breedte. Dit leest fijner op mobiele apparaten.
  • Gebruik zo min mogelijk tekst en maak het zo beeldend mogelijk.
  • Hou het simpel. Het doel is om informatie makkelijker behapbaar te maken.
  • Prop niet alle informatie in de infographic. Warm de lezer op voor een klik naar jullie blog.
  • Plaats altijd een link in de infographic. Je wilt immers bezoekers trekken.
  • Gebruik tools als canva.com of easel.ly.
  • Vergeet geen bronvermelding toe te voegen als je informatie van anderen gebruikt.

Jouw bereik vergroten kost tijd.

Wij nemen graag wat werk uit handen.