// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Waarom pas beginnen met het werven van enthousiaste medewerkers als je een vacature open hebt staan? Enthousiasmeer nieuwe medewerkers het hele jaar door. Dat doe jij door jouw bedrijfsidentiteit altijd goed te communiceren. Je spreekt direct de juiste mensen aan en hebt ruime keuze wanneer je nieuw personeel nodig hebt. Iedereen staat te springen om bij jou aan de slag te gaan nog voordat je een vacature online kon zetten.

Laat zien wie je bent

Een bedrijf dat ergens voor staat en zijn identiteit duidelijk communiceert, spreekt mensen aanLaat op ieder kanaal zien waar je voor staat. Dat helpt niet alleen potentiële klanten te lokken, maar je pakt er ook toekomstige medewerkers mee in.  

Blog bijvoorbeeld over onderwerpen die jullie belangrijk vinden. Er hoeft niet altijd direct een link te zijn naar jullie product of dienstMag natuurlijk wel. Vertel bijvoorbeeld hoe jullie als duurzaam bedrijf plastic weren op de werkvloer en geef meteen tips. Een blog over zonnepanelen op het dak is natuurlijk onmisbaar. Verspreid het meteen ojouw socialmediakanalen 

Een kijkje achter de schermen

Blogs die gaan over jullie identiteit en werkzaamheden is de eerste stap naar nieuwe werknemers werven. Geef ze meer. Laat ze zien hoe het er bij jullie achter de schermen aan toegaat. Daarvoor hoef je niet iedereen uit te nodigen. Laat bijvoorbeeld je collega’s aan het woord om te vertellen over hun ervaring. 

Als de vraag er wel is

Kandidaten heb jij ondertussen in overvloed. Maar een vacature uitzetten kan geen kwaad. Ga niet opeens statisch schrijven als jij op social media losjes communiceert. Mensen willen wat ze van je gewend zijn. En de goede match klopt dan hoogstwaarschijnlijk aan.  

Tips voor een pakkende vacaturetekst:  

  • Clichés als ‘teamplayer’, ‘geen 9 tot 5 mentaliteit’ mag je direct verwijderen. Maak het leuk en anders.
    “Jij voelt je als een vis in het water in een hecht team en kaatst de bal graag door aan je collega’s. Dat de werkdag soms wat langer duurt of eerder begint is voor jou geen enkel probleem. Je voelt je immers thuis op het werk.” 
  • Maak geen bullets met kenmerken en eigenschappen, maar creëer een baan waarop alleen de perfecte kandidaat wil solliciteren.
    “Jij bent in een goede lichamelijk conditie, want je zit dagelijks op de heftruck. Je rijdt verantwoordelijk en bent heel sociaal. Een praatje op locatie gaat jou gemakkelijk af.” 
  • Een vacature is niet alleen vragen, maar ook geven.
    Heb je bij ons je plek gevonden, dan werken we graag langdurig met jou samen. Wij bieden daarom cursussen en opleidingen die ervoor zorgen dat jij je verder kunt ontwikkelen en je ambities binnen ons bedrijf kunt najagen.” 

Creatieve en vlijmscherpe vacatureteksten, die tikken wij.