// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Dat al jouw medewerkers thuis zitten, is geen nieuws meer. Bij de pakken neer zitten hebben we ook genoeg gedaan. Nu is het tijd voor actie. Hoe houd jij jouw personeel bezig als er geen werk voor ze is? Door ze te laten investeren in het bedrijf.

Klusjestijd

Wanneer iedereen druk, druk, druk is, blijven er altijd dingen liggen. De klusjes die eigenlijk wel gedaan moeten worden. Maar waar niemand echt tijd voor heeft. Met zeeën van tijd is dit hét moment om die taken op te pakken. Bijvoorbeeld het klantenbestand weer up to date maken. Of kritisch kijken naar werkprocessen.

Skills voor het leven

Dat deze situatie overgaat is gelukkig een feit. Hoe mooi is het om iets blijvend positiefs hieraan over te houden? Iets waar je bedrijf nog jaren op kan teren. Zoals nuttige skills. Bied de medewerkers die op dit moment thuis zitten de mogelijkheid om een online training of cursus te volgen. Op dit moment zijn er bijna teveel om uit te kiezen. Sommige zijn gratis, andere tegen een gereduceerd tarief.

Op Frankwatching zijn een hoop uiteenlopende online cursussen te volgen. Met een duur van een half uur tot een aantal dagen. Maar ook grote aanbieders als LOI en NHA bieden nuttige cursussen aan. Zoals effectief communiceren, professionele communicatie of basiskennis loonadministratie. Het is de weg naar skills die jouw bedrijf in de toekomst verder helpen. Een investering die zich later terugverdient.

Wij bij Door Lotje Getikt maakten ook al nuttig gebruik van wat extra tijd. Zo volgden Aranka en Maud een social media webinar. Sprak Charlotte met een LinkedIn-expert. Leerden Lotte en Aranka alles over crisiscommunicatie. En keek Inge naar een trendsessie contentstrategie.

Website vernieuwen

Hoe lang bestaat de website van het bedrijf al? Vijf jaar? En hoe vaak veranderde deze in de tussentijd? Tijd om je website en content eens onder de loep te nemen. Laat er een frisse wind doorheen  waaien. Update oude blogberichten. Zorg dat teksten over diensten en producten actueel zijn. Creëer nieuwe content. Normaal moet je er tijd voor maken, nu zijn die uren gewoon beschikbaar.

Ineens heb je genoeg ruimte in je agenda om de website aan te pakken. Maar eigenlijk weet je niet goed waar te beginnen. Ook daar zijn trainingen voor. Zoals een training SEO schrijven of wervend schrijven van Door Lotje Getikt. Nu de website in begrijpelijke taal omschrijven. Een training B1 schrijven helpt je. Al onze trainingen worden op dit moment online live gegeven.

Toekomstbestendig

Investeren in trainingen voor je personeel is misschien niet waar je prioriteiten liggen in deze tijd. Misschien denk je nu dat je dat geld wel beter kan besteden. Voor veel ondernemers betekent de coronacrisis helaas ook minder inkomsten. Toch is het slim om waar mogelijk te investeren in de kennis van je medewerkers. 

Ook dit waait over en wanneer je weer als vanouds van start kan, is het fijn als je medewerkers weer volop aan de bak kunnen. Als zij hun kennis, expertise of vaardigheden in de tussentijd hebben uitgebreid, betekent dat mogelijk meer of nieuwe opdrachten. Het geld dat je nu uitgeeft aan online cursussen, verdien je dubbel en dwars terug in de toekomst.

Houd jouw medewerkers aan het werk met een training van Door Lotje Getikt.