// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Teksten zijn een belangrijk deel van jouw business. Ze verwoorden de kern. Iemand je teksten laten schrijven is best spannend. Verwachtingsmanagement helpt je daarbij. Schrik niet van nieuwe inzichten, maar doe juist je voordeel met onze blik van buitenaf. Jouw input verwerken we soms tot heel andere teksten dan die jij voor ogen had. We schrappen die ene slagzin die je tof vond. Of benaderen jouw dienst vanuit een heel andere invalshoek. Maar met goede redenen.

Van uitstel komt afstel

Je zet ons niet voor niets aan het tikken. Als communicatie-expert weet jij precies hoe je de kern naar buiten wil brengen. Jij zoomt al jaren in om te blijven verbeteren. Daarom heb jij het grotere geheel niet altijd in je vizier. Een externe, frisse blik helpt jou verder, terwijl jij blijft scherpstellen. Want de tijd waarin jij zelf je hoofd moet buigen over tik- en taalregels die ook online werken, kun je veel beter besteden.

Profiteer van nieuwe eyeopeners

Wij zorgen niet alleen voor gelikte teksten die aan alle online en SEO-voorwaarden voldoen. Het belangrijkste van alles: we bekijken jouw verhaal in panorama. Daar komen eyeopeners uit voort die jij in de close-up soms mist. Juist met die eyeopeners maak jij verschil in een markt vol concurrenten. En vang jij uiteindelijk die klant. Dit is niet een eendaags-klus, maar een langetermijnplan. Een contentraket die jouw teksten naar een ander heelal brengen.

Maak het verschil binnen jouw markt.

Wel appels met peren vergelijken

Stel: je bent een groenteboer. Juist in die markt vergelijk je geen appels met peren, zou je zeggen. Maar is dat ook zo? Jij bent op zoek naar een realistische weergave van jouw aanbod. Het is de vraag of dat uitgebreide verhaal de doelgroep ook echt aanspreekt.

Maak het verschil met een originele invalshoek

Maak als groenteboer juist het verschil door het aanbod van zelfgemaakte rauwkost en salades te belichten. Pakken je concurrenten daar allemaal al mee uit, focus dan op iets anders. ‘Hot topic’ duurzaamheid, bijvoorbeeld. Zet het aanbod van seizoensgroenten in het zonnetje, omdat de productie daarvan beter is voor het milieu. Met een originele invalshoek val jij op in de markt waarin je je begeeft.

DLG schudt zo 50 blogonderwerpen uit hun mouw

Showcase je expertise op de juiste manier

Jij wilt laten zien dat je een gerenommeerd expert bent in je vakgebied. Door daar te veel op te focussen, sla je soms de plank mis. Bijvoorbeeld: jij bent een dienstverlener in een wereld die bol staat van de innovaties. Jij besluit te bloggen over die ontwikkelingen met veel vakjargon en gedetailleerde informatie. De grootste valkuil is dat de lezer afhaakt bij informatie waarvan hij niet kan inschatten wat hij eraan heeft.

Verlies nooit je doelgroep uit het oog

Breng toegevoegde waarde voor het voetlicht

Expertise delen is positief, maar verlies dus niet jouw doelgroep uit het oog. Wat heeft die eraan? Snapt hij überhaupt al die termen? Is hij niet meer gebaat met een versimpelde uitleg? Laat ons je teksten schrijven en we brengen jouw expertise altijd voor het voetlicht, maar weet jouw lezer en potentiële klant in dezelfde alinea of zin al wat hij er precies aan heeft. Hij wordt aangesproken in een taal die bij hem past.

Schrijf toe naar de behoeftes van jouw potentiële klant

Boeiend met beeldspraak

Jouw potentiële klant zoekt online naar een oplossing van een probleem. Niet specifiek naar jouw product of dienst. Managementgoeroe Jos Burgers noemt dat heel beeldend – en wij houden van beeldspraak – gaten en boren. De klant wil gaten en we denken allemaal dat hij daar boren voor nodig heeft. Ondernemers beschrijven daarom vaak hun diensten als een boormachine. Terwijl, heel flauw: jouw klant kan ook met een pikhouweel dat spreekwoordelijke gat maken.

Voorkom dat klanten zich niet aangesproken voelen

Gerichte vragen hebben een averechts effect. Bijvoorbeeld: een badolieproducent vraagt zich af: Houd jij ook zo van een bad na een lange werkdag? Als jouw websitebezoeker liever een douche pakt, haakt hij af. Schets daarom juist herkenbare situaties met daarin de behoefte van jouw klant. In dit geval is dat ontspannen na een lange werkdag. Vermijd gesloten vragen en laat ons een beeldend en herkenbaar scenario optekenen. Daarmee zorg je dat ook de douchefanaten verder lezen.

Profiteer van een panoramaview terwijl jij door kunt gaan met scherpstellen.