// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Knipper met je ogen en de eerste stageweek is voorbij. Week twee van Eva is aangebroken. En meteen de eerste grote stageopdracht is in de pocket. Yes. Meteen in het diepe gegooid. Daar leer je tenslotte het meeste van. Voor Eva betekent dat: tikken, tikken en nog meer tikken. Hoe dat er in de praktijk aan toegaat, lees je hier.   

Even voorstellen
Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. En hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog.  
 

Nu al mijn eigen stageopdracht? Kom maar door!

Of ik mijn eigen opdracht wil? Dat hoef je geen tweede keer te vragen. Natuurlijk. Heel graag. Kom maar door. Voor ik het wist, zat de briefing in mijn mail. Let’s go!  

Mijn eerste stageopdracht is er niet zomaar eentje: OKGO. Ik werk onder de vleugel van Inge voor hen aan een handleiding voor mkb-ondernemers over hybride werken: een combinatie van thuiswerken, op kantoor, in coworkspaces of in het buitenland. Dit voor hun klant KPN.  Ik dompel me onder in de wereld van hybride werken en ga aan de slag. Volgende week vrijdag de deadline. Dat betekent knallen.  

Met de briefing erbij is het prettig werken. Een houvast van wat de klant verwacht. Daar kan ik wat mee. Het is een flinke klus die veel aandacht en uitzoekwerk vergt. Een uitdaging. Die uitdaging zit vooral in het selecteren, ordenen en de juiste tone of voice vinden. 

Met mijn neus in de boter

Ik kan niet anders zeggen: ik ben met mijn neus in de boter gevallen. Een supertoffe eerste klus. Het geeft voldoening om steeds verder te komen en de handleiding beetje bij beetje vorm te geven.  

Tussendoor kan ik rekenen op hulp van collega’s. Fijn, vind ik dat. Wanneer ik een stuk heb getikt, lezen zij het door en noteren waar nodig wat feedback. Collega’s komen met goede tips en adviezen om de handleiding helemaal juist te maken. Aantekeningen die er bijvoorbeeld bij worden gezet: ‘Is dit een woord dat de doelgroep zou gebruiken?’ en ‘Interessant, kun je hier meer uitleg over toevoegen?’. Daar kan ik vervolgens weer mee aan de gang. Zo blijft de vaart erin. 

Klussen tussendoor

Naast die grote opdracht, vulde ik de week met meer kleinere klussen. Voornamelijk met het tegenlezen van verhalen van collega’s. Zo controleerde ik een landingspagina, longcopy, referentietekst en twee blogs. Ook maakte ik een korte tekst die softwarebedrijf HSO gaat gebruiken voor het werven van nieuwe collega’s. 

Aan het einde van de week was het tijd om te evalueren. Al waren we daar wel snel mee klaar. Het gaat prima, projecten lopen en zowel ik als mijn collega’s hebben het enorm naar hun zin.  

What’s next? 

Weer een week in het knalgele Tilburgse kantoor die voorbijvloog. Benieuwd wat er volgende week op me staat te wachten. Een deel kan ik alvast verklappen: het afmaken van de handleiding. En beginnen aan een begeleidende longcopy voor OKGO, waarin hybride werknemers aan het woord komen. Wordt vervolgd… Ik sta te popelen.  

 

Koffie halen doen we zelf. Kom jij met ons meetikken?