// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Knipper met je ogen en week 9 is voorbij. Deze week bestond voor stagiaire Eva vooral uit tikken, tikken en nog meer tikken. Tussendoor had ze ook een kick-off en bedacht ze een nieuwe socialmediastrategieEen hele mond vol. En ohja: er was ook nog tijd voor een tussentijdse stagebeoordeling. 

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog. 

Deze week bestond uit een volle agenda. Neem een kijkje in mijn planning: 

  • Longcopy ombouwen tot losse blogs; 
  • Feedback verwerken van een interviewkandidaat; 
  • Tikken van een nieuwsbrief; 
  • Kick-off van een nieuwe opdracht én beginnen met schrijven; 
  • Maken van een profiel en beginnen met bijbehorende vacatureteksten; 
  • Nieuwe socialmediaplan voor Door Lotje Getikt bedenken en uitwerken. 

De longcopy die geen longcopy was

Bijna wekelijks schreef ik er over: een grote opdracht van KPN over hybride werken. Een handleiding en een artikel. De handleiding was eerder af. Het artikel volgde nog. Daar legde ik vorige week de laatste hand aan en stuurde het op. De feedback: goed stuk, maar we willen er vijf losse blogs van. Komt voor elkaar. Ik bouwde het stuk om en stuurde het nogmaals op. 

Naast de longcopy ombouwen, verwerkte ik feedback van een interviewkandidaat en stuurde het artikel vervolgens naar de opdrachtgever. En ik tikte een nieuwe nieuwsbrief. 

Mijn eerste eigen kick-off

Opnieuw een kick-off. Deze week mijn eerste eigen kick-off. Mijn project. Ik mag twee landingspagina’s schrijven voor de opdrachtgever. Ik tikte deze week meteen de blaren op mijn vingers.  

“Tijdens de kick-off kwam ik erachter wat de tone of voice is. Wie de doelgroep is. En wat de opdrachtgever van mij verwacht. Verhelderend, vond ik dat.”

Eva de GraaffStagiair

Werknemers werven 

Voor een project dat ik samen met een collega oppak, schrijf ik profielen en vacatureteksten om geschikt personeel te werven voor een zorginstelling. Daarvoor interviewden we de eerste kandidaat en tikte ik deze week het eerste profiel. De vacatureteksten volgen later! 

Instagram op de schop

Een nieuw project waar ik mezelf in vastbijt: DLG-Instagram in een nieuw jasje steken. Leuk! De pagina kan een opfrisser gebruiken. Deze week maakte ik een nieuwe strategie en werkte deze uit. Zo bedacht ik nieuwe teksten voor de ‘bio’ van de pagina. Gooide ik de vormgeving op de kop. En bedacht nieuwe ideeën voor posts. Ik maakte draaiboeken voor video’s. Eerste stap is gezet. Volgende week volgt de uitvoering. 

Tussentijdse stagebeoordeling 

Ik ben halverwege de stage. Wait what? Ja, echt. Op de helft. En dat vraagt om een nieuwe beoordeling van een collega. Een samenvatting: 

Voornaamste aandachtspunten van de vorige keer: actief schrijven en elementen toevoegen. Dat is deze maand al veel beter gegaan. Daarop scoorde ik dan ook een stuk hoger. Leuk, die vooruitgang.  

Plannen, interview, schrijven, SEO, mobielvriendelijk en conversiegericht gaat me goed af. Ook adviseer ik steeds vaker. Ik denk meer mee met klanten. Doe niet klakkeloos wat ze van me vragen, maar achterhaal of dat wel de beste oplossing is. Of dat wel aansluit bij de doelgroep. Of het beter kan. 

Tik ook de blaren op je vingers.