// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Nog beter SEO-teksten schrijven, kennis opdoen over schrijven op B1-niveau en creatievere en commerciëlere content bedenken. Én in het meest kleurrijke kantoor van Tilburg werken. Dat is wat Eva verwacht van haar stage als tekstschrijver bij Door Lotje Getikt. Hoe dat er in de praktijk aan toegaat, lees je hier 

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog.  

Ready, set, go

Een en al gezelligheid bij binnenkomst in het kantoor in hartje Tilburg. Voorstelrondje, eerste vergadering en hop: aan de slag! Fijn, vind ik dat. Mijn hart gaat sneller kloppen van een flinke to-do-list. Ik ben voorlopig zoet.  

De eerste taken: een eigen introductie voor onze socialmediakanalen schrijven en een blog tikken over beter SEO-schrijven. Om dat blog te tikken, had ik eerst wat achtergrondinformatie nodig. Say no more. De eerste stagemiddag stond er direct een handig uitje op de planning. Charlotte gaf een webinar aan FHI (federatie van technologiebranches) over online zichtbaarheid en veiligheid. En ik mocht mee. Handig! 

Eerste blog

Met de kennis van de webinar op zak tikte ik later die week mijn eerste blog met tips voor betere SEO-teksten. Na de eerste versie gierde een collega met een rode pen over het papier om de tekst nog beter te maken. Inhoudelijk was ze erg enthousiast. De feedback: giet er nog een Door Lotje Getikt-sausje overheen. Zo gezegd zo gedaan. Met resultaat. Ik krijg daarbij fijn advies van collega’s. 

Daarnaast werd ik meteen ondergedompeld in de wereld van Google Ads, waarmee ik de juiste zoekwoorden kan bepalen. Ik kreeg uitgelegd hoe dit werkt en hoe ik dit voortaan gebruik bij het tikken van de SEO-teksten. 

Mijn eigen rode pen

Verhalen schrijf je niet alleen. Het is teamwork. Een teamsport. Dus zoals mijn collega’s mijn teksten met de rode pen nalazen mocht ik hetzelfde doen bij collega’s. Van webteksten tot socialmediaberichten. Ik streepte er met de rode pen doorheen.

Creatief, creatiever, creatiefst

Over die socialmediaberichten gesproken. Die waren tof. Om tegen te lezen, om nieuwe ideeën aan te dragen en om uiteindelijk ook een eigen socialreeks te schrijven voor 2 Gasten, onder de vleugel van Inge. Deze teksten mogen vrolijk en vol woordgrappen. Dit is mijn ding! Zo creatief mogelijk een tekst aanvliegen is een uitdaging, maar het resultaat is awesome. 

De eerste week sloot ik af met socialmediateksten voor het 10-jarig bestaan van Door Lotje Getikt. En we bespraken de eerste week. Fijn om samen te evalueren. Op naar week 2.

Net zo’n vliegende start als Eva maken? Koffie halen doen we zelf. Kom met ons meetikken.