// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Het laatste studiejaar bij de Fontys Hogeschool Journalistiek koekeloert om de hoek. Bijna draag je de titel ‘vierdejaars’ en je weet dat de sleutel tot de werkende wereld binnen handbereik is. Hoog tijd om je tweede stage te zoeken. Vind jouw nieuwe werkplek in het fleurigste kantoor van Tilburg, net als Aranka. In 2018 klopte ze bij Door Lotje Getikt aan, om daarna nooit meer te vertrekken. Zo verliep dat.

“Opdrachtgevers komen naar ons, omdat ze unieke content willen. Schrijven is dan ook geen one-trick-pony. Je wil jezelf hierin uitdagen. Een tekst kan altijd beter, creatiever en overtuigender. Als je diezelfde intrinsieke motivatie deelt, zit je bij ons zeker op je plek.”

Aranka van ZantenTekstschrijver en adviseur bij Door Lotje Getikt

“Eerlijk? Schrijven kon ik voor geen meter toen ik bij Door Lotje Getikt kwam. Ik was een echte leek. Gelukkig is de vorm van de leercurve een kaarsrechte lijn: je leert bizar snel beter tikken. Mijn collega’s weten precies hoe een sterke tekst is opgebouwd en nemen je stap voor stap daarin mee. Actief schrijven, beeldspraak gebruiken en sprekende voorbeelden toevoegen: na de eerste week maak je al gigantische sprongen.”

Zo zet je content in als onderdeel van je communicatiestrategie.

Reuzenstappen

Inmiddels tikt Aranka als geen ander.  Interviews zijn als een gezellig gesprek, ze brengt kleur in teksten van collega’s en adviseert opdrachtgevers met overtuiging. Op alle fronten leer je jezelf als tekstschrijver ontwikkelen.

“De interviewvaardigheden die ik leerde, zijn echt van een ander niveau dan wat je op de opleiding leert. Je weet de juiste vragen te stellen. Doorvragen tot je écht de juiste input hebt. Een interview niet als een interview laten voelen, maar als gezellig gesprek laten overkomen. En meetikken terwijl je al die zaken combineert. Dat klinkt moeilijk, maar oefening baart écht kunst. Bij Door Lotje Getikt krijg je daar alle ruimte voor.”

“Ik wilde per se een stageplek vinden waar ik de kans kreeg om te blijven. And look at me now ;-)”

Aranka van ZantenTekstschrijver en adviseur bij Door Lotje Getikt

Voor altijd geel

Na de stage blijven hangen, was een van Aranka’s wensen. Ze zocht daarom gericht naar een stageplek die dat aanbood. “Door Lotje Getikt geeft je dolgraag de kans om te blijven plakken. Zo zijn we meer dan een fantastische leerplek waar je jezelf als een malle kan ontwikkelen. Zie ik jou binnenkort verschijnen op ons gele kantoor?”