// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

We vallen maar meteen met de deur in huis: zonder sterke content verdient jouw website geen oscar. Laat een SEO-tekstschrijver niet alleen overtuigende teksten schrijven, maar ook meedenken over spetterende content. Content die scoort bij jouw websitebezoeker én in Google. Zo haal je meer uit jouw website.

SEO is cruciaal

Als jij zoekt naar een SEO tekstschrijver, type je dit in Google, et voila: een seconde later kies je uit duizenden tekstschrijvers die in de zoekresultaten verschijnen. Maar laten we even eerlijk zijn. Jij kijkt niet verder dan de allereerste pagina. Je klikt enkel op websites die goed vindbaar zijn en in het oog springen. Newsflash: jouw potentiële klanten doen niets anders.  

De kunst van SEO schrijven

Zo’n felbegeerde plek op de eerste pagina wil jij dus ook. Weet dan dat SEO jouw beste vriend is. SEO is een afkorting van search engine optimization. Letterlijk vertaald: zoekmachine optimalisatie. Gebruik de technieken goed, optimaliseer en je website rankt steeds beter in Google. Dit is meer dan alleen een zoekwoord in een tekst stoppen.

Meer dan SEO

Bezoekers trekken is één ding. Ze overtuigen van jouw producten of diensten is een onmisbare tweede. Jouw teksten moeten daarom niet alleen SEO-proof zijn. Ze moeten amuseren, activeren, enthousiasmeren en de lezer bij de lurven vatten. Overtuigende teksten zijn dan ook de sleutel tot succes. Een sleutel die SEO-tekstschrijvers tot in perfectie weten te smeden.

SEO-tekstschrijver

Zo gezegd, zo gedaan? Helaas, pindakaas. Een plekje op de eerste pagina gaat niet over één nacht ijs. Google’s algoritme verandert bovendien dagelijks en de technieken dus ook. Hier komt een SEO-tekstschrijver extra goed van pas, want hij weet dat het om een duurzame investering gaat en volgt ontwikkelingen op de voet.

Jouw agenda zit bomvol en kent geen plek voor het schrijven van nieuwe content.
Wij nemen graag werk uit handen. Ontdek wat onze SEO-tekstschrijvers voor jouw content kunnen doen

Dit doet een SEO-tekstschrijver

Een SEO-tekstschrijver maakt overtuigende content die hoger in Google komt. Het kunstje werkt als volgt. Een tekstschrijver duikt in jouw bedrijf en beantwoordt een aantal prangende vragen. Wie is de doelgroep? Wat zijn jouw diensten of producten? Wat is de juiste tone of voice? Hij vormt een duidelijk beeld van jouw onderneming en gaat met die informatie aan de slag.

Jouw contentstrategie uitgedacht

We kennen jouw bedrijf door en door. Tijd voor een contentstrategie. Want SEO gaat verder dan een zoekwoord bedenken en dat subtiel in een tekst verwerken. Met een onderwerp maakt een tekstschrijver bij DLG een contentraket. Jouw zichtbaarheid schiet omhoog. Wij denken mee over de websitestructuur en vormgeving.

De puntjes op de i

Met de doelgroep, tone of voice en het zoekwoord in het vizier, is het tijd om te tikken. SEO-tekstschrijvers gebruiken beeldspraak, zodat jouw teksten tot leven komen. Ze vragen zich altijd af wat de lezer wil weten (de what’s in it for me?). En de alinea’s zijn kort en krachtig. Het resultaat: teksten die overtuigen.

Een SEO-tekstschrijver:

  • schrijft teksten met zoekwoorden
  • maakt overtuigende en pakkende content
  • tikt conversiegericht en mobielvriendelijk
  • adviseert over de beste contentstrategie
  • geeft passende socialmediasuggesties
  • neemt al het tikwerk uit handen
  • benadert de nodige bronnen
  • past nieuwe technieken direct toe
  • bedenkt tientallen blogonderwerpen
  • redigeert jouw teksten en maakt ze SEO-proof

Word een autoriteit

De kracht van content zit ‘m niet alleen in een hogere Google-positie. Jouw bedrijf straalt zo autoriteit uit. Door blogs, maar ook referentieverhalen, social mediaberichten, hubs en  Jij laat in één klap zien dat je bij de tijd blijft en kennis van het vakgebied hebt. Die combinatie maakt je betrouwbaar. Bovendien profileer je jezelf steeds beter in de markt.

1 bedrijf, 1000 ideeën

Denk je dat er over jouw branche of werkgebied niet zoveel te vertellen valt? Think again. Deze klus klaart een SEO-tekstschrijver in no-time. Hij gaat eerst op zoek naar wat jouw doelgroep bezig houdt. De groenteboer speelt in op de vraag naar duurzame aardappelen. Hot-topic voor autoverkopers zijn elektrische wagens. Een goede tekstschrijver schudt moeiteloos tientallen blogonderwerpen uit zijn mouw en tikt er overtuigende SEO-teksten van.

“Snijd in blogs actuele onderwerpen aan, geef tips of betoog jouw mening. Zo trek je steeds nieuwe bezoekers die je vervolgens weet te interesseren voor jouw product of dienst.” – Ko van den Boom, tekstschrijver bij Door Lotje Getikt

Wij delen erop los

Zet je content slim in. Wij schrijven een blog voor je website en bedenken daar meteen tientallen social mediaberichten bij. Promoot jouw teksten daarmee op socialmediakanalen als Facebook, Instagram of LinkedIn. Zo verdriedubbel je het bereik. Tip: blogs blijven vaak langere tijd relevant. Deel jouw artikelen over een half jaar nog eens, en vervolgens weer een half jaar later. Zo trek je nieuwe bezoekers met oude content. Weinig inspanning, veel resultaat.

Waar wacht je nog op?

Geef jouw bezoekersaantal een boost, trek lezers volledig mee in je pakkende content en overtuig ze om actie te ondernemen. Zo is jouw site niet langer een online visitekaartje maar een salesbooster. Wij helpen je daar graag bij. Ontdek samen met ons de beste contentstrategie voor jouw bedrijf en laat onze magie over jouw teksten gaan.

SEO content schrijft zichzelf niet. Wij tikken het graag voor je. Ervaar onze kennis en know-how.