// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Eva dook deze week in een jeugdgevangenis. Niet letterlijk, maar wel tekstueel. Voor een justitiële jeugdinrichting ging ze aan de slag met nieuwe SEO-content voor de website. Wat ze deze week tikte en opleverde: een landingspagina, longcopy, twee blogs, checklist, socialsreeks en infographic. 

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog. 

Sneeuwballen gooien met SEO-content

Eerder interviewde ik meerder werknemers van de justitiële jeugdinrichting (JJI). Met de input uit die interviews ging ik deze week aan de slag. Ik tikte meerdere teksten voor de wervingscampagne om meer nieuwe collega’s te vinden. Alles met het doel: meer zichtbaarheid in de online zoekmachines en meer sollicitanten.  

Hoe we dat voor elkaar krijgen? Door meerdere producten te maken die interessant zijn voor de doelgroep, met relevante zoekwoorden en overzichtelijke meta data. Zie alle losse producties als een sneeuwbal. Met iedere tekst en elk zoekwoord wordt die sneeuwbal groter en groter. De teksten worden autoriteit in Google. Des te meer producten met soortgelijke zoekwoorden, des te hoger je in de zoekmachine staat. Voor JJI maakten we: 

  • Een landingspagina 
  • Een longcopy 
  • Twee blogs 
  • Een checklist 
  • Een socialsreeks 
  • Een infographic 

Beeldspraak brengt tekst tot leven 

We gebruiken beeldspraak in de SEO-content, zodat de teksten tot leven komen. Dat doen we door ons altijd af te vragen wat de lezer wil weten, de what’s in it for me? Alinea’s tikken we kort en krachtig. Resultaat: teksten die overtuigen. 

Laat DLG jouw SEO-content tikken.

Een speciale opdracht

Het schrijven van de contentuitingen voor de jeugdinstelling was voor mij een hoogtepunt van de stage. Het was mijn allereerste eigen contentraket over een mega interessant onderwerp. Veel researchen, veel lezen en kletsen met de mensen die er werken. Dat leidde tot mooie en leerzame gesprekken. 

Einde van de stage in zicht

Nog maar één week en dan zit het erop, mijn stage bij DLG. Sad. Maar niet getreurd, want na de stage blijf ik werken. Een echte Lotje. Na de stage tik ik nog wat extra maanden de blaren op mijn vingers. Van januari tot en met mei blijf ik met heel veel liefde hier werken.  

Jij wilt ook stagelopen.