// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Ze voelt zich inmiddels geen stagiaire meer, maar een volwaardige Lotje. In haar dertiende (!) stageweek had Eva weer een drukke agenda. Veel opdrachten in de afrondfase, zoals een profiel en vacatureteksten, een socialmedia-advies, rubrieken voor een bedrijfsmagazine en teksten voor een nieuwe website. Maar ook een nieuwe opdracht stond op haar planning: tikken aan de eerste eigen contentraket, die het online bereik van de opdrachtgever vergroot. 

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog. 

Vliegende start

Eerder brainstormde ik met twee collega’s al over de producten en onderwerpen voor deze contentraket. Die ideeën stuurden we op en werden goedgekeurd. De nieuwe opdracht in het kort: teksten voor de website van een jeugdgevangenis met daarbij verschillende contentuitingen. Die trekken werkzoekenden over de streep om bij de jeugdgevangenis te werken. Deze week maakte ik een vliegende start met het eerste interview en de eerste teksten, die het online bereik vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

  • Een longcopy over alle afdelingen en werkzaamheden die daarbij komen kijken; 
  • Een blog over ‘het dag meelopen met een begeleider’; 
  • Een checklist met eigenschappen waarin de sollicitant zich moet herkennen; 
  • Een socialreeks. 

Dit is de contentraket 

Heb je wel eens getraind om fit te worden? Dan weet je dat een goede conditie inzakt zodra je minder beweegt. Zonde van de moeite. Voor een website is het niet anders. Houd jouw content daarom doorlopend up-to-date. Geef ons een onderwerp en wij maken er een contentraket van. Zo schiet jouw zichtbaarheid omhoog.  

Een kijkje in de gevangenis

Het interview verhelderde. De interviewkandidaat was een fijne gesprekspartner door haar duidelijke manier van uitleggen. In haar dagelijkse werkzaamheden zijn er veel lastige termen en afkortingen. Door rustig te kletsen en veel door te vragen, kwam ik achter de betekenis en kreeg ik een goed beeld van de jongeren in de gevangenis en het werk dat daarbij komt kijken. 

De interviewkandidaat vertelde over casussen uit de praktijk. Ze gaf een inkijkje in de jeugdgevangenis. Interessant om daarin te duiken. Dat is bijzondere input om een goed beeld te schetsen van de situatie.  

Klaar om raket af te schieten om online bereik te vergroten

En nu? Na dit interview kan ik een aantal teksten uit de contentraket schrijven. Daar ga ik de komende week mee aan de slag. Later spreek ik nog een andere werknemer. Diegene kan me nog meer vertellen over een specifieke werkdag in de jeugdgevangenis. Een mooie toevoeging om de laatste ‘sterren’ en ‘kometen’ mee ten maken voor de lancering van de contentraket. 

Jij wil ook contentrakketten de lucht inschieten.