// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

De kogel is door de kerk: er komt een nieuwe website. Het design en de webteksten kunnen namelijk wel een opfrisbeurt gebruiken. Zo ook bij Door Lotje Getikt. Maar tijd is kostbaar en wanneer ook wij daar geen tijd voor vrij maken, blijft de realisatie onnodig lang liggen. Daarom stelden wij onszelf een doel: binnen 2 weken schrijven wij alle nieuwe webteksten, tientallen blogs en opiniestukken en vullen we contentkalender voor 1 jaar.

Onmogelijk? Nee hoor. Want wie slim denkt, krijgt veel meer voor elkaar. En nog snel ook.

Laat oude content herschrijven

Oude content ligt misschien al jaren te verstoffen in jouw digitale opberghok. Pak een doekje en poets het op. Bekijk wat vandaag de dag nog relevant is. Of maak het weer belangrijk. Vaak klopt de inhoud nog, maar is er verandering in de tone of voice of nieuwsaanleiding nodig. Met een paar herschreven zinnen staat er een gloednieuw en passend blog of opiniestuk klaar dat voldoet aan de eisen van nu. Op deze manier genereer je in een rap tempo veel interessante verhalen.

“Oud is goud. Gooi nooit content weg, maar hergebruik het. Of doe er inspiratie mee op voor een nieuw blog.” – Aranka van Zanten, tekstschrijver bij Door Lotje Getikt

Bedenk minstens 10 socials

Delen, liken en reageren. Een communicatiemedewerker weet als geen ander dat je het publiek moet blijven voeden met informatie op socialmediakanalen. Maar wanneer je continu online zichtbaar bent, raakt zelfs een bodemloze put leeg. Wees dus de slimste. 

Wanneer je toch al bezig bent met het herschrijven van oude content, bedenk er dan meteen socialberichten bij. Een blog kun je best een aantal keren delen. Vandaag, over drie maanden, een half jaar en volgend jaar nog eens. Zo ziet jouw doelgroep niets meer over het hoofd en trek je keer op keer nieuwe bezoekers naar je website.

Ook Curio, voorheen ROC West-Brabant, realiseerde een nieuwe website. Onze deadline: binnen 3 weken 19 websites terugbrengen tot één overzichtelijke, gestructureerde site. Allemaal herschreven op een B1-leesbaarheidsniveau. “Door Lotje Getikt gaf ons to the point teksten waardoor onze website een geheel werd.”

Referenties

Laat een ander vertellen waarom jij de beste bent. De mening van een tevreden opdrachtgever telt namelijk voor 10. Vang hun ervaring in een referentieverhaal. En wees weer pienter. Deel de beste quotes op social media en laat er een paar terugkomen in de nieuwe webteksten. Zo maken wij van een gezellig telefoongesprek een multi-inzetbaar product.

Nieuwe websites met snelle opleveringsdata: onze forte

Wij helpen je graag met wat wij kunnen