// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Linkbuilding is een ideale manier om hoger in zoekmachines te komen. Pak het op de juiste manier aan en de website komt hoger in de Google zoekresultaten. Sla een verkeerde weg in en het tegenovergestelde gebeurt. Tijd voor een tactiekbespreking: de do’s en don’ts voor sterke linkbuilding.

De kracht van sterke linkbuilding

Waarom is linkbuilding zo belangrijk? Google plakt een bepaalde waarde aan een url, ook wel de linkwaarde genoemd. Als die hoog is, komt je website hoger in Google. Een aantal factoren hebben daar invloed op. Zo telt het aantal webpagina’s die naar jouw pagina linken mee. We maken daarbij onderscheid tussen interne en externe links.

Een voorbeeld van een interne link is een homepage die doorlinkt naar een productpagina. Interne links zijn een hulpmiddel voor Google om te bepalen wat de websitestructuur is en welke pagina’s daarin belangrijk zijn.

In dit blog leggen we de kracht uit van externe linkbuilding. Stel dat VTWonen een link plaatst naar jullie webpagina over de styling diensten die jullie aanbieden. Geloof ons, dat is een dikke like in jouw voordeel. Waarom? Des te vaker deze zogenoemde backlinks op andere websites te vinden zijn, des te hoger je in Google kruipt.

Do: Maak gebruik van jouw kennis en autoriteit

Advertorials zijn perfect voor sterke linkbuilding. Een link in een geplaatst stuk van de redactie scoort punten bij Google. Jullie bedrijf is de grootste speler op het gebied van verzekeringen. Word specialist en deel die expertise op andere websites. In ruil daarvoor vraag je de redactie een link naar jouw website te plaatsen. Gooi dus jouw overtuigingskracht in de strijd en blaas ze omver met jouw kennis.

Een advertorial is een reclame in een editorial-jasje. Die plaats je op een andere website. Wij tikken ‘m voor je. En zoeken geschikte plekken om te publiceren.

Don’t: Kies nooit autoriteit boven relevantie

Links vanuit VTWonen werken uitstekend voor blogs over moderne designmeubels of hippe tuinen. Plaatst de online woonwinkel een link naar een scholengemeenschap of verzekeringsmaatschappij, dan gaan de alarmbellen af. Want wat is de connectie? Google waardeert het niet als je zomaar links gaat harken om een hogere positie te werven. Dat komt jouw linkwaarde niet ten goede. Zorg dus voor links op relevante websites.

Don’t: Links smijten

Vroeger was linkfarming een bekende truc om hoger in Google te komen. Tegen betaling plaatste je een link op een speciaal ingerichte website die weer naar andere sites linken. Deze beïnvloeding van het algoritme resulteerde destijds in een hogere ranking. Nu doorziet de steeds intelligentere zoekmachine deze malafide websites direct. Focus daarom op eerlijke linkbuilding. Het kost meer tijd en moeite, maar hard werken loont. En wij nemen dit graag uit handen. Zodat jij je kan focussen op alle andere werkzaamheden die bij je functie komen kijken.

Vermijd ook deze passé SEO trucks

Do: I wanna be the very best

Hoe overtuig je anderen om jouw advertorial met link te plaatsen? Het is net zoals een baan fixen bij een gigantische multinational of doorbreken als internationale popster: steek met kop en schouders boven de rest uit. Maak content waar websites over elkaar heen tuimelen om te mogen plaatsen.

[vc_cta h2=”Wij creëren dagelijks creatieve content.” h4=”Laat ons krachtige teksten maken.” style=”outline” color=”orange” add_button=”bottom” btn_title=”Breng een bezoekje aan ons kantoor” btn_color=”orange” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.doorlotje.nl%2Fcontact|||”][/vc_cta]

Wij creëren dagelijks creatieve content.
Laat ons krachtige teksten maken. Breng een bezoekje aan ons kantoor.

Don’t: Van ruilen komt huilen

Op LinkedIn krijgen we nog vaak verzoekjes voor een linkruil. Site A plaatst de link van site B op zijn site en vice versa. Klinkt ideaal, want zo verspreid je links vliegensvlug. Helaas, pindakaas. De waarde van de link verdwijnt bij deze uitwisseling. Bedank voor dit soort berichten dus vriendelijk.

Do: Waan je als rechercheur op Google

Deze techniek is perfect voor websites met eigen afbeeldingen. Zoals van grote projecten die jullie hebben gedaan. Grote kans dat anderen de simpele kopieertechniek toepassen en jouw foto’s op hun eigen website plakken. De wet is daar duidelijk over: dit is een no-go. Zoek met Google Reverse Image Search naar afbeeldingen die eigendom van het bedrijf zijn. De schuldigen bied jij direct een oplossing: plaats bronvermelding met een link naar de site.

We zijn nog lang niet uitgepraat over linkbuilding. Ontdek meer over deze tactiek en hoe wij de linkbuilding voor jouw bedrijf maken.