Hoger scoren in Google met verse content: 3 tips

Geplaatst op 17 november 2017 door Anne Kandelaars.

Google houdt van frisse content. Een goed onderhouden site geeft namelijk het signaal af dat er met zorg en aandacht naar gekeken wordt, iets waar de zoekmachine gek op is. Als je hoger wilt scoren in Google is het daarom belangrijk om de website actueel te houden. Wij zetten een aantal manieren om dit te doen op een rij.

Hoger scoren in Google met verse content: 3 tips

1. Nieuwe webpagina’s toevoegen

Deel nieuwe producten, diensten, klantcases of blogs. Doe je dit op regelmatige basis, dan is de kans dat bezoekers terugkeren groter. Publiceer bijvoorbeeld elke maandag een blog. Geef die teksten bovendien een mooie mix aan short- en longtailzoekwoorden mee voor optimale vindbaarheid.

Waar het een aantal jaar geleden er nog vooral om kwantiteit ging bij SEO, staat nu kwaliteit voorop. Houd altijd in het achterhoofd dat je schrijft voor de gebruiker en niet voor Google en maak unieke teksten.

2. Geef bestaande content een touch-up

Neem zo nu en dan jouw website eens onder de loep en kijk welke pagina’s wel een upgrade mogen gebruiken. Dit werkt positief voor jouw bounce-percentage, omdat je snel afrekent met oude informatie waar bezoekers niets meer mee kunnen. Dat vindt Google weer leuk.

Kleine wijzigingen negeert de zoekmachine. Zorg dus dat je minimaal een alinea verandert.

3. Maak het wereldkundig

Links op andere websites zorgen dat je hoger gaat scoren in Google, want blijkbaar is jouw site zo aantrekkelijk dat anderen de content willen delen. Zorg daarom altijd voor genoeg linkjes en deel al jouw nieuwe updates via social media.

Hoger scoren in Google vereist een lange adem en een goede langetermijnstrategie. Door Lotje Getikt helpt je hier graag bij.