Een SEO-tekstschrijver haalt jouw opdrachten binnen

Geplaatst op 27 februari 2019 door Aranka Van Zanten.

We vallen maar meteen met de deur in huis: zonder sterke content verdient jouw website geen oscar. Laat een SEO-tekstschrijver overtuigende teksten schrijven die scoren bij jouw websitebezoeker én in Google en haal meer uit jouw site. Met passende teksten ontvang je meer opdrachtaanvragen. Ontdek de kracht van SEO.

Een SEO-tekstschrijver haalt jouw opdrachten binnen

SEO is cruciaal

Als jij zoekt naar een SEO tekstschrijver, type je dit in Google, et voila: een seconde later kies je uit duizenden tekstschrijvers die in de zoekresultaten verschijnen. Maar laten we even eerlijk zijn. Jij kijkt niet verder dan de allereerste pagina. Je klikt enkel op websites die goed vindbaar zijn en in het oog springen. Newsflash: jouw potentiële klanten doen niets anders.  

De kunst van SEO schrijven

Zo’n felbegeerde plek op de eerste pagina wil jij dus ook. Weet dan dat SEO jouw beste vriend is. SEO is een afkorting van search engine optimization. Letterlijk vertaald: zoekmachine optimalisatie. Gebruik de technieken goed, optimaliseer en je website rankt steeds beter in Google.

SEO-tekstschrijver

Zo gezegd, zo gedaan? Helaas, pindakaas. Een plekje op de eerste pagina gaat niet over één nacht ijs. Google’s algoritme verandert bovendien dagelijks en de technieken dus ook. Hier komt een SEO-tekstschrijver extra goed van pas. Hij volgt ontwikkelingen op de voet en kent de kneepjes van het vak.

Jouw agenda zit bomvol en kent geen plek voor het schrijven van teksten. Wij nemen graag werk uit handen.

Meer dan SEO

Bezoekers trekken is één ding. Ze overtuigen van jouw producten of diensten is een onmisbare tweede. Jouw teksten moeten daarom niet alleen SEO-proof zijn. Ze moeten amuseren, activeren, enthousiasmeren en de lezer bij de lurven vatten. Overtuigende teksten zijn dan ook de sleutel tot succes. Een sleutel die SEO-tekstschrijvers tot in perfectie weten te smeden.

Dit doet een SEO-tekstschrijver

Een SEO-tekstschrijver maakt overtuigende content die hoger in Google komt. Het kunstje werkt als volgt. Een tekstschrijver duikt in jouw bedrijf en beantwoordt een aantal prangende vragen. Wie is de doelgroep? Wat zijn jouw diensten of producten? Wat is de juiste tone of voice? Hij vormt een duidelijk beeld van jouw onderneming en gaat met die informatie aan de slag.

Een tekstschrijver kent meerdere benamingen. Copywriter en communicatiespecialist, bijvoorbeeld. De verschillen zijn bijna nihil en komen eigenlijk op hetzelfde neer: het schrijven van overtuigende SEO-teksten.

Back to basic: webteksten

Een slim begin zijn pakkende webteksten. Die vormen immers de basis van je site. Je vertelt hier over je product, dienst of wie je bent. Zie deze pagina’s als de pilaren van je website. Besteed je er weinig aandacht en laat je ze verslonzen? Grote kans dat de hele boel in elkaar stort. Laat een SEO-tekstschrijver een krachtige basis creëren waar je mee vooruit kunt.

Op jacht naar een zoekwoord

De volgende stap: zij vinden voor iedere webpagina een perfect zoekwoord. Dit zijn woorden die mensen in Google tikken om iets te vinden. Als potentiële klanten speuren naar ‘rode pumps met strik’ of ‘cursus fotografie’ wil je dat ze jouw pagina vinden. Om dit te bereiken laten tekstschrijvers het zoekwoord op subtiele wijze in de tekst voorkomen.

Betrek ons eerder in het proces en laat ons meedenken over de websitestructuur en vormgeving.

Een goede tekst werkt beter wanneer ook de techniek perfect is. Zo haal je het maximale uit onze content.

De puntjes op de i

Met de doelgroep, tone of voice en het zoekwoord in het vizier, is het tijd om te tikken. SEO-tekstschrijvers gebruiken beeldspraak, zodat jouw teksten tot leven komen. Ze vragen zich altijd af wat de lezer wil weten (de what’s in it for me?). En de alinea’s zijn kort en krachtig. Het resultaat: teksten die overtuigen.

Een SEO-tekstschrijver:

  • schrijft teksten met zoekwoorden
  • maakt overtuigende en pakkende content
  • tikt conversiegericht en mobielvriendelijk
  • adviseert over de beste contentstrategie
  • geeft bij alle teksten passende socialmediasuggesties
  • neemt al het schrijfwerk uit handen
  • past nieuwe technieken direct toe
  • bedenkt tientallen blogonderwerpen
  • redigeert jouw teksten en maakt ze SEO-proof

Power to the blogs

Met alleen webteksten ben je helaas nog niet aan het einde van de regenboog. De gewilde pot met goud grijp je alleen als je energie blijft steken in je website. Dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. Laat aan Google zien dat je actief en vernieuwend bent en plaats maandelijks minimaal een blog. Investeer ook in minimaal 1 socialmediaplatform. Zo blijf je online zichtbaar.

Word een autoriteit

De kracht van blogs zit ‘m niet alleen in een hogere Google-positie. Jouw bedrijf straalt zo autoriteit uit. Jij laat in één klap zien dat je bij de tijd blijft en kennis van het vakgebied hebt. Die combinatie maakt je betrouwbaar. Bovendien profileer je jezelf steeds beter in de markt.

1 bedrijf, 1000 ideeën

Denk je dat er over jouw branche of werkgebied niet zoveel te vertellen valt? Think again. Deze klus klaart een SEO-tekstschrijver in no-time. Hij gaat eerst op zoek naar wat jouw doelgroep bezig houdt. De groenteboer speelt in op de vraag naar duurzame aardappelen. Hot-topic voor autoverkopers zijn elektrische wagens. Een goede tekstschrijver schudt moeiteloos tientallen blogonderwerpen uit zijn mouw en tikt er overtuigende SEO-teksten van.

“Snijd in blogs actuele onderwerpen aan, geef tips of betoog jouw mening. Zo trek je steeds nieuwe bezoekers die je vervolgens weet te interesseren voor jouw product of dienst.” – Anne Kandelaars, tekstschrijver bij Door Lotje Getikt

Deel erop los

Plaats de blogs niet alleen op jouw website. Promoot jouw teksten op socialmediakanalen als Facebook, Instagram of LinkedIn. Zo verdriedubbel je het bereik. Tip: blogs blijven vaak langere tijd relevant. Deel jouw artikelen over een half jaar nog eens, en vervolgens weer een half jaar later. Zo trek je nieuwe bezoekers met oude content. Weinig inspanning, veel resultaat.

Social media trekt meer bezoekers naar je website, mits je het goed inzet. De berichten moeten de lezer namelijk wel over de streep trekken zodat ze daadwerkelijk klikken. Wij geven bij alle content socialmediasuggesties voor Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en Pushbird. Het enige wat jij nog maar hoeft te doen is de post plaatsen. Een kind kan de was doen!

Redigeren

Misschien heb jij al webteksten en blogs voor je website. Alleen raak je daarmee net niet de toon, zijn ze niet SEO, mogen ze wat overtuigender of wil je het aantal retouren drastisch terugschroeven. Laat een tekstschrijver de content omtoveren tot teksten met de full-package. Dit redigeerwerk zit ook in het takenpakket van een tekstschrijver.

“Als je zelf graag blogs schrijft, maar de SEO-kneepjes nog niet helemaal door hebt, werpen wij graag een kritische blik op je werk. Samen creëren we overtuigende content.” – Nicole van Hoof, tekstschrijver bij Door Lotje Getikt

Waar wacht je nog op?

Geef jouw bezoekersaantal een boost, trek lezers volledig mee in je pakkende content en overtuig ze om actie te ondernemen. Zo is jouw site niet langer een online visitekaartje maar een salesbooster. Wij helpen je daar graag bij. Ontdek samen met ons de beste contentstrategie voor jouw bedrijf en laat onze magie over jouw teksten gaan.

SEO teksten schrijven zichzelf niet. Wij tikken het graag voor je. Ervaar onze kennis en know-how.