// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Advertenties, daar klikken we niet meer op. Uit onderzoek van Oakcity Technology blijkt dat minder dan 10% van de internetgebruikers op een advertentie klikt. De vraag die we ons wel hardop afvragen is: hoe komen die klanten dan wel in ons postvak terecht? Het antwoord is door een goede contentmarketingstrategie.

Content als antwoord

Ben je net gewend aan online adverteren met Google AdWords, Facebook en andere social media kanalen als oplossing om dichter bij potentiële klanten te komen, is deze manier alweer verouderd. Tegenwoordig is content king. De Jon Snow uit Game of Thrones en de Caesar van de oudheden.

Eenvoudig verwoord creëer je met een goede contentmarketingstrategie interessante verhalen die zich eenvoudig laten delen op verschillende online kanalen. Dat betekent simpelweg dat je door relevante verhalen bezoekers naar jouw website begeleidt, likes op Facebook krijgt en wanneer goed uitgevoerd je nieuwe klanten binnenhaalt. Je social media wordt een verlengde van je website. En je investeert niet meer in Google AdWords en Facebook advertenties maar in goede content.

Waarom mensen nog op advertenties klikken:
• Ze hadden niet door dat het een advertentie was
• Clickbait
• Goed vermarkte reclame die ze interesseerde
• Zijn ouder dan 55

Waarom mensen niet op advertenties klikken:
• Zijn bang dat hun internetgedrag wordt gezien
• Vertrouwen online advertenties niet
• Bang voor een virus
• Banners spreken hen niet aan
• Zijn vaak jonger dan 35

Scoren met een strategie

Het succes van contentmarketing is volledig afhankelijk van jouw relevantie voor de doelgroep. Bullshit, halve informatie en artikelen doorspekt met jouw bedrijfsnaam slaan echt niet aan bij je potentiële klant. Bepaal op welk product je gevonden wil worden en definieer jouw doelen om tot relevante onderwerpen te komen.

Ben relevant

Je boekt resultaat door relevantie en professionaliteit. Bezoekers komen dan niet alleen naar jouw website om informatie in te winnen, maar delen deze info ook graag met hun netwerk. Deze mensen worden potentieel klant omdat ze zien dat jij weet waar je het over hebt. Je bent relevant en betrouwbaar.

Voor wie schrijf je?
Jouw oma benader je anders dan een collega. Je gebruikt een andere taal en bespreekt andere dingen. Het bepalen van je doelgroep is super belangrijk voor je content bedenkt. Je kan de doelgroep alleen goed aanspreken als je weet wie zij zijn.

Vullen, die hap

Zorg eerst dat de basis goed is: een website met landingspagina’s die op orde zijn, gevuld met goede teksten. Hierna kun je doorpakken met blogs, longcopy’s, content hubs, whitepapers of een e-book. Een goede contentmarketingstrategie is niet per se gebaseerd op lange artikelen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Ga voor de afwisseling eens aan de slag met video, podcasts en infographics.

Goede contentplanning

Met een planning waar je alle onderwerpen inzet, houd je het overzicht van wat je allemaal op de plank hebt liggen. Maak onderscheid tussen publicaties op de website en die op social media. Wanneer je het optimaal wilt aanpakken zorg je voor een samenwerking tussen website en social media. Een blogpost kan je 10 keer op social media delen. Zo heb je meteen vooruit gepland. Breng nog meer regelmaat in je social media content zoals het voorstellen van collega’s, throwback thursday of het presenteren van nieuwe artikelen.

Zorg voor een realistisch ritme om nieuwe content te plaatsen.
Kies bijvoorbeeld voor een tweewekelijks blog, een maandelijkse video en digitale nieuwsbrief en iedere kerst een cadeau in de vorm van een mini e-book. Zo weet je klant precies wanneer hij weer iets nieuws van je kan verwachten.

Maak gebruik van social media

Wanneer de content is gepubliceerd, kun je deze promoten via social media kanalen of jouw nieuwsbrief. Dit kun je vooraf inplannen. Denk bij delen niet alleen aan Facebook en Instagram maar ook aan LinkedIn, LinkedIn Pulse, Google Plus, Pinterest en Snapchat. Dit stem je natuurlijk af op de doelgroep. Is jouw doelgroep 65+, dan mag je Snapchat wel overslaan.

Mobile first
Met al die smartphones op zak moet content geschikt zijn voor mobiel. Probeer maximaal 70 woorden per alinea te gebruiken. Gebruik korte en lange zinnen afwisselend en plaats vaker dan je gewend bent een tussenkop. Kom in de kop al tot de kern van het verhaal zodat de lezer ook in de rij bij de lokale supermarkt weet of hij wel of niet door wil lezen.

Wat heb je eraan?

Met content bereik je relatief snel een grote groep mensen. Het zorgt voor het binnenhalen van leads en leidt tot de verkoop van diensten of producten. Jouw bedrijf profiteert er hoe dan ook van. Je blijft op de radar bij de vaste groep volgers (opdrachtgevers of klanten) en bereikt iedere keer weer nieuwe potentieel geïnteresseerden. Bovendien maak je de website er zoekmachinevriendelijk mee. Bij iedere publicatie zie je bezoekers naar jouw website stromen.

Tijd om jouw producten aan de man te krijgen met een nieuwe contentmarketingstrategie

Leave a Reply

2 × vier =