// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Stagiaire Eva tikte deze week de blaren op haar vingers. Want in één week werkte ze aan teksten voor zes opdrachtgevers. Zo schreef ze content voor FS Solutions, Pluryn, De Mobiele Escaperoom, HSO, Huisartsenposten Oost-Brabant en Werk & Vakmanschap. Dat is een fijn en uiteenlopend lijstje met opdrachtgevers om haar veertiende stageweek mee te vullen. 

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog. 

Van technisch bedrijf tot huisartsenpost

Welke content ik doorgaans schrijf? Nou, dat gaat alle kanten op. Zo vloog ik afgelopen week van blogs over sorteermachines naar interviews met triagisten over hun eerste belletje bij de huisartsenpost. En van een landingspagina voor een jeugdgevangenis naar een mobiele escaperoom die teamuitjes voor bedrijven verzorgt. Van al die bezigheden, licht ik er deze week twee uit: de jeugdgevangenis en de mobiele escaperoom. 

Content schrijven voor de jeugdgevangenis

Voor de jeugdinrichting maakte ik deze week een vliegende start met het tikken van een nieuwe landingspagina. Eerder had ik hiervoor al een interview. Met die input ging ik aan de slag. De huidige website kan namelijk wel een opfrisbeurt gebruiken. Daarbij let ik vooral op: 

  • Duidelijker opschrijven wat de jeugdinrichting precies is. 
  • Wie er verblijven. 
  • Hoe de jeugdinrichting eruitziet. 
  • Wat de structuur is van de verschillende afdelingen. 
  • Een afwisseling tussen tekst, tussenkoppen en kaders. 
  • De informatie actiever en uitgebreider opschrijven dan nu het geval is. 

Naast de landingspagina schreef ik ook een longcopy. Doel: beschrijven hoe het werk in de jeugdgevangenis eruitziet om nieuwe medewerkers te triggeren. Ook hiervoor gebruikte ik de input die ik eerder uit een interview haalde.  

Onderdeel van een contentraket 

De landingspagina en longcopy zijn onderdeel van een contentraket: meerdere SEO-contentuitingen die de online zichtbaarheid omhoogschieten.  

Er volgen voor deze contentraket nog meer artikelen. Binnenkort spreek ik nog een andere werknemer van de jeugdinstelling. Daarna ga ik met de volgende content aan de slag: 

🚀 Een blog over ‘een dag meelopen met een begeleider’.
🚀 Een checklist met eigenschappen waarin de sollicitant zich moet herkennen.
🚀 Een socialreeks. 

Aan onze teksten kun je niet ontsnappen

Het volgende project: vier nieuwe landingspagina’s voor de eigenaar van een mobiele escaperoom die bij bedrijven op locatie het spel opzet. Deze week interviewden een collega en ik hem. Samen met de collega vorm ik een DLG-tekstteam: zij is de hoofdschrijver en ik de ‘tegenlezer’. Ik controleer de teksten op inhoud, opbouw en spelling. Afgelopen week streepten we al twee van de vier nieuwe landingspagina’s van onze to-do list.  

Pakkende verhalen zijn favoriet

Het schrijven van de longcopy stak er voor mij deze week met kop en schouders bovenuit. Ik vond het heel fijn om hieraan te werken, omdat het bij dit verhaal past om beeldend te schrijven. Om voorbeelden uit te praktijk te beschrijven en er een menselijk stuk van te maken. Ik merkte dat ik dit daardoor een van de meest interessante artikelen vond tot nu toe. 

Tik ook mee aan aangrijpende verhalen.