// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Stagiaire Eva kwam op het kantoor alvast in de kerststemming met een versierde dennenboom en veel kerstmuziek. Maar voordat ze in haar foute kersttrui op de bank Netflix uitspeelt tijdens de feestdagen, staan er nog wat taken op haar lijstje. Deze week leverde ze samen met collega’s content aan voor twee opdrachten, had ze een nieuw interview voor een contentraket en bedacht en maakte ze een kerstquiz voor de DLG-Instagrampagina.  

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog. 

Teksten opleveren voor de feestdagen

We maakten een eindsprint om de meeste opdrachten voor het einde van het jaar op te leveren. Dat lukte goed. Afgelopen week maakten we de teksten voor Huisartsenposten Oost-Brabant en FS Solutions. De teksten stuurden we voor een eerste versie op.  

“De opdrachtgever heeft altijd een correctieronde om eventuele aanpassingen door te geven. In het nieuwe jaar kunnen we aan de slag met de correctieronde.”

Eva de GraaffStagiaire

Waar ik me verder mee bezighield: een nieuw interview voor de contentraket die ik maak voor Justitiële Jeugdinrichting (JJI) Lelystad. Ik sprak met een begeleider van de jeugdinstelling en kwam van alles te weten over de verschillende afdelingen, de gedetineerden en de werkwijze. Aan de hand van dit interview tik ik volgende week een blog, een socialreeks en een infographic. Met die producten vullen we de raket aan die al bestaat uit een nieuwe landingspagina en een longcopy. 

Een van de meest toffe opdrachten

De teksten voor de JJI zijn voor mij wel een hoogtepunt van deze stage. Dat komt omdat ik me moest verdiepen in een wereld die voor mij onbekend was. Veel researchen, veel lezen en kletsen met mensen die er werken, zodat ik een goed beeld heb van de werkomgeving en werkzaamheden. 

Daarnaast was het voor deze opdracht passend om menselijke verhalen te schrijven. De professionals op dit gebied hebben veel meegemaakt, hebben daardoor een sterk verhaal om te vertellen. Ik vond het erg boeiend en zag de uitdaging erin om dat spannende en intrigerende verhaal hetzelfde over te brengen in de tekst. 

Quizmas

Tijdens de maandagvergadering schoot er plots iets in mijn gedachten: we moeten tot de kerstdagen een dagelijkse quiz plaatsen in de Instagram Stories van Door Lotje Getikt. En dan noemen we het Quizmas. Mijn creatieve hersenspinsel werd meteen toegejuicht, dus ik ging aan de slag met het maken van de quizzen. Het leuke vond ik dat er dagelijks veel mensen meededen en reageerden op onze berichten. Interactie met de volgers en opdrachtgevers, check!  

Aangezien ik al helemaal in de kerstquizsfeer zat, maakte ik nog een aparte editie voor onszelf: een Door Lotje Getikt mini-online-quiz. Een gezellige afsluiter om de feestdagen mee in te luiden. 

Jij wilt ook creatieve ideeën bedenken en tikken.