// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Jouw website trekt steeds weer nieuwe bezoekers wanneer jij iets nieuws post. Dat zie je graag. Maar daarmee ben je er nog niet. Als ze direct na het lezen van het nieuwe blog weer vertrekken, heb jij nog niet genoeg winst behaald. Je wilt dat ze twee, drie, vier meer blogs lezen. Doorklikken naar een productpagina. Of direct contact met je opnemen. Minder bouncen: zo zorg jij daarvoor. 

Het bouncepercentage
Het bouncepercentage is het percentage bezoekers dat op je website komt, maar na één pagina weer verdwijnt. Zelfs al spendeert iemand uren op jouw homepagina, als hij niet verder klikt, is het een bouncer. Een goed bouncepercentage ligt tussen de 40 en 60 procent. Dit getal vind je in Google Analytics. Zit je daar boven? Dan is er werk aan de winkel. 

Waarom je geen bouncers wilt

Iedere bezoeker is er één. Toch? Helaas. Google heeft meer van jou nodig. In ieder geval om jouw pagina bovenaan de zoekresultaten te zetten. Je raadt het al. Het bouncepercentage is belangrijk.De reden waarom jij wilt dat bezoekers op je website blijven. Jij kunt zelf aan de slag om het percentage te verlagen. 

Content is king

Een bezoeker die op jouw website komt en alleen content uit 2017 ziet staan, is binnen no-time weg. Hoe weet hij überhaupt of je bedrijf nog bestaat als je website al zo lang niet meer actief is? Plaats daarom regelmatig content. Zo gaat Google je ook nog eens als autoriteit behandelen. En komen bezoekers sneller bij je langs.  

Regelmatig content plaatsen hoeft niet dagelijks uren werk te kosten dankzij een contentkalender. 

Regelmatig én nuttig

Fijn dat jouw doelgroep weet dat je actief bent online. Maar houd het wel boeiend en relevant. Schrijf artikelen waar de lezer mee verder is geholpen. Geef bijvoorbeeld tips, vertel de voordelen van jouw product of leg uit wat de toekomstplannen zijn. Misleid je lezer niet door iets anders te beloven in de kop dan dat hij in de tekst te lezen krijgt 

Soms is het helemaal niet raar om een hoog bouncepercentage te hebben. Op de contactpagina bijvoorbeeld. Vaak zoek je specifiek op contactgegevens als je op deze pagina terecht komt. Je vond wat je zocht. Verder klikken is dan niet nodig. 

Zet aan tot actie

Letterlijk. Zet aan tot actie aan het einde van een bericht, post of pagina. En haakt een ander blog aan op het onderwerp, plaats dan een doorkliklink halverwege het bericht. Waak ervoor dat het niet een overkill wordtNiemand wil om de alinea een verzoek tot actie hebben. 

Als je goed naar onze blogs kijkt, zie je overal onderaan de pagina een call to action gevolgd door een button met een link. Vaak gaat die naar de contactpagina. Maar soms ook naar een bijpassend, relevant blog waar jij nog meer mee geholpen bent. Handig hè.  

Zie jouw bouncepercentage dalen met maandelijkse content. Dat doe je zelf. Of besteed je uit.