Bloginspiratie: De beste hulpmiddelen

Geplaatst op 28 november 2017 door Anne Kandelaars.

Iedere schrijver heeft er wel eens mee te maken: een writersblock. De vijver met ideeën is compleet leeggevist en het lukt maar niet om een onderwerp te bedenken voor jouw wekelijkse blog. Voor iedereen die wel een shot inspiratie kan gebruiken, zetten wij een aantal websites op een rij.

Bloginspiratie: De beste hulpmiddelen

Keyhole: Walhalla van de tweets

Keyhole is een gratis zoekmachine waarmee je Twitter verkent. Voer een zoekwoord in en binnen een oogwenk verschijnen er handige grafiekjes waarmee je tonnen blogsinpiratie opdoet. Bekijk bijvoorbeeld welke tweets over dit onderwerp het beste scoren, wat mensen van de term denken en wat gerelateerde onderwerpen zijn.

Keyhole: whalhalla van de tweets

Shot bloginspiratie met Answer the Public

Noem Answer The Public gerust een onderwerpengenerator, want waarom het wiel opnieuw uitvinden? Vul een zoekterm in en de website ratelt meteen een hele reeks vragen op die bezoekers eerder op de zoekmachine stelden. Ook geeft de website meteen wat alternatieve zoektermen. Handig wanneer je tegen een deadline aanhikt en snel een nieuwe invalshoek zoekt bij een bepaald onderwerp. En daarnaast vinden wij de kale man op de homepage ook gewoon erg leuk. 😉

Word trendwatcher met behulp van Buzzsumo

“Het nieuws ligt op de straat”, is een veelgehoorde term. Nou, in het geval van Buzzsumo niet! In een wereld waar werkelijk alles op het internet gedeeld wordt, kun je gewoon in je luie stoel blijven zitten op zoek naar nieuwtjes. Kruip in de huid van een heuse trendwatcher en check welke content momenteel hot is. Met een betaald abonnement kun je bovendien ook nog backlinks bekijken om op een slimme manier jouw concurrentie de kaas van het brood te eten.

Is de inspiratie nog steeds ver te zoeken of heb je helemaal geen tijd om een blog te schrijven? Contacteer ons dan gewoon en wij schrijven met plezier mooie SEO blogs voor jouw website.