Jij werkt in een branche waarin concurrenten al jaren bloggen. Tijd om zelf ook te beginnen. Ieder onderwerp lijkt al een keer behandeld te zijn. Wat nu? Want dat blog over kunstgras versus echt gras hebben alle hoveniers inmiddels wel getikt. Toch betekent dat niet dat jij het moet laten.

Originaliteit is er altijd

Dat jouw onderwerp al honderden keren op het internet voorkomt, wil niet zeggen dat originaliteit niet meer bestaat. Er is altijd een creatief haakje of een andere invalshoek te bedenken. Helemaal met deze invalshoeken:

  • Waarom? Wat is de oorzaak of de reden achter jouw onderwerp? Waarom heeft de lezer het nodig? Leg het uit.
  • Geschiedenis. Wat is de historie van dit onderwerp? Wat in de recente geschiedenis is een noemenswaardig haakje?
  • Tips. Iedereen vindt het fijn om zijn leven te kunnen beteren. Geef een aantal (praktische) tips. Zelfs over het snijden van een blok kaas voorkomen best practises nare wonden.
  • Pijn. Tegen welke pijn van de lezer is jouw onderwerp het wondermiddel? Welke klachten pakt het aan? Welke ellende bespaart het? Welke kriebel kan het verzachten?
  • Kosten(besparing). Wat zijn de kosten? Of is het een investering? Kan ik kosten besparen? Hoe pak ik dat aan?
  • Feit of fabel? Hang gewoons eens de factchecker uit. Is onderwerp X werkelijk zo gezond of zuinig als altijd wordt beweerd?
  • Voor- en nadelen. Wees zo objectief als de Rijdende Rechter en zet alle voor- en nadelen van een onderwerp keurig op een rijtje.

Nog meer invalshoeken vind je in dit blog.

Niet de eerste

Oké, zelfs met al deze invalshoeken ben jij niet de eerste die een blogpost maakt over kostenbesparing bij een huis kopen. Maar ga niet meteen schrappen! Zelfs als jij de zoveelste in de rij bent, waardeert jouw doelgroep de tekst met tips. Jij schrijft namelijk voor jouw doelgroep. En niet die van de concurrent.

Je beste vriend

Jij kent jouw doelgroep als geen ander. Hij is bijna je beste vriend. Jij weet dan ook precies waar zij tegenaan lopen. Welke vragen hebben ze over jouw producten en diensten? Wat zijn hun pains? Waar worden zijn écht mee geholpen? Vertel het ze. En ook al gaat dat om een onderwerp als hypotheken, waar het internet al mee vol staat, dan nog ben jij relevant voor jouw doelgroep.

Komen creatieve invalshoeken jou niet aanwaaien? Ons wel

Door Lotje Getikt

Veemarktstraat 34
5038 CV Tilburg
Nederland

T: +31 (0) 13 302 9009
E: tekst@doorlotje.nl