// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

De to-do list van Eva stond deze week weer volgekliederd met nieuwe taken. Van een socialreeks tot brainstorm en van meetings tot meerdere interviews. Daarnaast was ze ook druk met het verwerken van feedback en het tikken van blogs. Van al die bezigheden licht ze er deze week een uit. Ze schrijft namelijk mee aan een bedrijfsmagazine voor een opdrachtgever. Een tijdschrift waarin de medewerkers van het bedrijf aan het woord komen. Eva richtte zich op drirubrieken. Daarvoor maakte ze afspraken, interviewde en tikte. 

Even voorstellen 

Hoi! Mijn naam is Eva. In het weekend scheur ik op de racefiets het liefst over fietspaden. Doordeweeks racen mijn vingers over het toetsenbord van Door Lotje Getikt. Als vierdejaars journalistiekstudent mag ik namelijk mijn afstudeerstage bij dit toffe Tilburgse bedrijf lopen. Hoe ik dat vind en wat ik precies doe, lees je wekelijks hier in mijn blog. 

Tikken aan een bedrijfsmagazine 

Met meerdere tekstschrijvers tikken we voor dit magazine. Onze vingers razen deze week over de telefoon en het toetsenbord. Om medewerkers te spreken en hun verhalen uit te werken voor het bedrijfsmagazine. Denk aan rubrieken als: een junior consultant aan het woord, een senior consultant aan het woord, hobby’s naast het werk en een persoonlijk verhaal over een van de medewerkers. En, niet te vergeten, een coverstory. In dit geval over de toekomst van vergaderingen. 

Druk jouw stempel. Ook offline.

Supertoffe opdracht om aan mee te werken. Op mijn planning: twee eigen rubrieken en meewerken aan de coverstory. Daar vertel ik je meer over. De eerste rubriek: junior medewerker aan het woord. Hiervoor sprak ik twee junior consultants van het bedrijf. Zij werken sinds dit voorjaar bij het bedrijf. Ik schreef een verhaal over hun ervaring van de eerste maanden.  

Van zaalvoetballer tot boekenverslinder

Rubriek nummer twee: een verhaal over de hobby’s van werknemers. Waar houden zij zich mee bezig na werktijd? Daarvoor sprak ik twee werknemers. Een zaalvoetballer en een boekenverslinder. Na die interviews maakte ik twee korte portretten. 

En tot slot werk ik mee aan de coverstory. Een verhaal dat een collega grotendeels schrijft, maar waarvoor ik drie kaders schrijf.  Ik spreek drie mensen over hybride werken. En werk hun verhaal uit. Dat voegen we laten bij het grotere geheel. 

“Het magazine is informatief dankzij nieuwe inzichten over hybride werken en innovatieve ideeën om de vergadering anders in te richten. Maar het is vooral leuk en luchtig. Om je collega's beter te leren kennen. Op een nieuwe manier. Die persoonlijke verhalen zijn dierbaar.”

Eva de GraaffStagiair

Offline overtuigend tikken 

De afgelopen weken beet ik me vast in SEO en online schrijven. Van blogs tot social reeksen. Deze week ging ik dus helemaal offline voor het magazine. Nou, ik ging niet offline, maar schreef er wel voor. Ik vond het fijn om creativiteit kwijt te kunnen in de teksten. Om er een magazinestijl verhaal van te maken. Met kaders en quotes. Meewerken aan een fysiek tijdschrift heeft iets bijzonders. We werken samen hard aan de teksten die uiteindelijk mooi worden vormgegeven. En er een tastbaar eindresultaat uitrolt. Ik kan niet wachten om erdoorheen te bladeren. 

Jij wilt ook meewerken aan een magazine en andere toffe teksten.