5 SEO tips voor perfecte online teksten

Geplaatst op 25 juni 2018 door Aranka Van Zanten.

SEO draait om kwaliteit. Dat is fijn, want het betekent dat je geen trucjes hoeft te leren. Maar kwaliteit vraagt ook om kennis. Die delen wij graag. Om te beginnen met deze 5 SEO tips die jouw website beter vindbaar maken.

5 SEO tips voor perfecte online teksten

SEO tip 1: Schrijven, schrijven en nogmaals schrijven

Google geeft je een dikke pluim voor nieuwe content. Je voorziet jouw bezoekers continu van informatie en laat zien dat jouw bedrijf actief is. Het voordeel? Jouw website rankt hoger in de zoekmachine. Blogs zijn uitermate geschikt voor nieuwe content. Laat hier jouw expertise in terug komen door te schrijven over jouw vak. Zo kom je betrouwbaar over en laat je zien dat je weet waar je het over hebt. Vermijd wel jargon in jouw teksten, aangezien de informatie ook behapbaar moet zijn voor leken.

We brengen je graag de kneepjes van het SEO vak bij.

Leer alles in onze SEO training.

SEO tip 2: Schrijf niet als een slecht geprogrammeerde computer

Zoekmachines begrijpen onze ‘vloeiende mensentaal’ steeds beter. Prop daarom niet de tekst vol met zoveel mogelijk zoekwoorden. Maak er een lekker lopend verhaal van dat zowel mens als robot waardeert. Gebruik je longtail zoekwoorden als ‘hoe schrijf ik sterke SEO teksten’? Wring je vooral niet in bochten. Google snapt wel dat je hetzelfde bedoelt met ‘ontdek hoe jij sterke SEO teksten schrijft’ gebruikt.

Laat het zoekwoord terugkomen in de kop, inleiding, tussenkop en 2 á 3 keer in de platte tekst. Vergeet ook niet het zoekwoord in de meta-titel, meta-description en alt-tekst.

SEO tip 3: Geef antwoord op de vraag: ‘uhh, oke, maar wat heb ik eraan’

Waarom zou je zeven minuten aan de telefoon hangen voor een enquête van jouw telefoonprovider? Als je jouw abonnement voor drie maanden gratis krijgt, ben je zeker om. En waarom zou je een blog over de kracht van zeepsop lezen? Geef duidelijke en interessante informatie en je leest het hele stuk uit. Benoem altijd de what’s in it for me. Overtuig mensen daarmee om verder te lezen, iets aan te schaffen of contact op te nemen.

SEO tip 4: Straight to the point

Als je wilt weten waar je het lekkerste broodje op de kop kan tikken, verwacht je binnen 1 of 2 zinnen een antwoord. Daarvoor hoef je geen langdradig verhaal over de oorsprong van brood of inzoomen op details van gist en bloem. In een tekst gaat het er niet anders aan toe. De lezer komt met een vraag op jouw website terecht. Draai er dan niet omheen en geef al snel het verlossende antwoord. De bezoekers klikken vervolgens tevreden nog wat verder door je website, schrijven zich in voor de nieuwsbrief of nemen contact met je op.

SEO tip 5: Voeg links toe

Links werken uitstekend in sterke SEO teksten. Laat bijvoorbeeld zien waar je jouw onderzoeken of beweringen vandaan haalt. Zo kom je transparant en betrouwbaar over op de bezoekers. Er zit nog een voordeel aan vast: links hebben vaak een positieve invloed op jouw ranking in Google. Ontdek in deze blog hoe je met links beter vindbaar wordt in zoekmachines.

Bronvermelding: https://www.business2community.com/seo/the-art-of-writing-for-seo-14-steps-to-use-now-02072600