// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Teksten op B1-niveau

Vertaal jouw boodschap naar duidelijke taal

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen. Dat betekent dat een gigantische groep jouw teksten niet begrijpt. Daarom wil jij communiceren op B1-niveau. Maar versimpeld tot de kern van jouw boodschap komen blijkt erg moeilijk. Door Lotje Getikt is jouw vertolker. Wij schrijven pakkende B1-teksten in klare taal.

DLG wink mint

“Hoewel het aantal analfabeten gelukkig nog altijd afneemt, hebben steeds meer jongeren moeite met lezen. Zeker vanaf een beeldscherm. B1-teksten worden in de toekomst dus steeds belangrijker.”

Charlotte BackxSEO-specialist en adviseur

Laaggeletterden

Bereik iedereen

B1-teksten zijn geschreven op een niveau dat laaggeletterden ze begrijpen. Maar ook hoogopgeleiden lezen jouw boodschap lekker weg. B1 schrijven draait namelijk om korte zinnen, gebruikelijke woorden en logische opbouw. Allemaal punten die ook jij in een tekst kunt waarderen. Content op B1-niveau is dus niet alleen weggelegd voor overheidsinstanties, maar ook voor ‘normale’ bedrijven.

Door Lotje Getikt is door Dutch Digital Accessibility Index (DDAI) het eerste geaccrediteerd tekstbureau van Nederland.
We maken communicatie begrijpelijk en dat gaat verder dan simpel taalgebruik.

B1 teksten schrijven

Complexe boodschap in duidelijke taal

B1 schrijven geeft niet zoveel creatieve vrijheid als normale teksten. Zinnen zien we liever niet langer dan 15 woorden. Synoniemen veranderen van je beste vriend naar een beruchte vijand. Dat zijn niet de ingrediënten voor pakkende, overtuigende teksten. Gelukkig weet Door Lotje Getikt daar raad mee. Wij schrijven op B1 niveau zonder kwaliteit te verliezen.

Onze persoonlijkheid

Leer ons kennen

DLG Functioneel-kritisch

Razendenthousiast
Ja, wij zijn dol op ons werk. En dat zie je in onze samenwerking terug. We tippen je zelfs onze hersenspinsels die we in de supermarkt op doen.

DLG Fris

Durvers
We trekken iedere ochtend onze stoute schoenen aan, zodat we beter verrassen dan een suprise party. Wij gaan ‘aan’ als we avonturieren.

DLG Doelgroepgericht

Collega’s op afstand
Wij sparren met jou. Over doelen, strategieën en dromen. Zien we hoe het beter kan? Dan delen we dat altijd met je.

DLG Zelfstandig

Bold
Wij ontwijken clichés als professionele trefballers en leveren kraakheldere en creatieve teksten. ‘Het sausje’, noemen we dat.

Direct duidelijk

Voor overheidsinstanties

Heldere communicatie is nergens zo belangrijk als bij de overheid. Het is de reden dat zij de Direct Duidelijk-campagne lanceerden. Het motto: in klare taal communiceren. Heb jij moeite met het omzetten van jouw boodschap naar B1? Of voer je het taalniveau maar lastig door in jouw organisatie? Wij schrijven, adviseren en ondersteunen je hierbij. Als prettige en professionele partner die het B1-roer van je overneemt.

Training

Leer B1 schrijven

Actief schrijven, heldere zinsopbouw en beeldspraak vermijden: er komt veel kijken bij een duidelijke tekst. Wij geven je alle handvatten tijdens onze training B1 schrijven. Hierin leren we hoe je teksten niet storend of kinderachtig, maar doelgericht en effectief vormgeeft. Zo voer jij B1-niveau en duidelijke taal door in jouw communicatie.

Vernieuwen

Met nieuwe webteksten schiet jij als een raket vooruit

Bijhouden

Jouw content staat nooit meer stil