// https://bit.ly/41qd1Gc Skip to main content

Employer Branding

Hengel steeds weer de perfecte kandidaat binnen

Jouw bedrijf groeit. Medewerkers stromen intern door naar nieuwe functies. En werkzaamheden breiden zich uit. Tijd om het team te vergroten. Maar tientallen sollicitatiegesprekken voeren of met moeite één sollicitant binnenkrijgen, dat is niet waar jij op zit te wachten.

Daarom ben jij al heel het jaar bezig met Employer Branding. Toch? Nee? Dan start je nu. Met sterke arbeidsmarktcommunicatie reageren de juiste mensen op jouw vacature. Of is jouw bedrijf al in trek voordat de functie zich voordoet.

Deelnemen aan gratis sessie
DLG wink mint

“Met sterke arbeidsmarktcommunicatie ben jij top-of-mind wanneer potentiële kandidaten starten met hun zoektocht. Zorg vervolgens voor een sterke en slimme vacaturetekst om tijd over te houden. Schrijf deze op zo'n manier dat alleen de perfecte kandidaten reageren.”

Aranka van ZantenTekstschrijver en adviseur

Het begin 

On top of mind

De ideale collega vind je niet. Die kiest jou. En om die keuze te maken moet hij of zij precies weten waar jullie voor staan. Is er een bepaald thema waarin jullie uitblinken, zoals duurzaamheidOf staan jullie bekend om het jaarlijkse ski-uitje? Laat het doorlopend zien op jouw socialmediakanalen. 

Door een goed beeld te geven van jouw bedrijf, leren enthousiastelingen je al kennen voordat de vacature uitstaat. Of zelfs al voordat de functie bestaat. Jij creëert de reden om te willen solliciteren, ook al had jouw kandidaat daar twee weken geleden nog niet eens aan gedacht. 

Employer branding door Door Lotje Getikt
Maartje Beek

De juiste fase 

De potentiële sollicitant zoekt met spoed een nieuwe baan. Of zit prima en zeer comfortabel in de huidige functie, maar kijkt nieuwsgierig rond. Met deze tips bedien jij toekomstige collega’s in alle fases die ze doorlopen 

  • De behoeftefase: in deze fase denkt de sollicitant nog niet actief aan een nieuwe baan. Toch zit ook deze persoon op socialmediakanalen en is nieuwsgierigheid snel gewekt. Ben daarom goed zichtbaar in deze fase.
  • De oriëntatiefase: een nieuwe baan spookt in deze fase volop door het hoofd van de sollicitant. Verschillende bedrijven worden onder de loep genomen. Locatie, team, opdrachtgevers: ze kunnen zomaar de doorslag geven. Laat dus zien waar jouw bedrijf voor staat.
  • De afwegingsfase: de sollicitant heeft een aantal bedrijven op het oog. De exacte functie, mate van verantwoordelijkheid, salaris en extra’s: het speelt een rol bij de afweging. Zoom hier op in.
  • De recruitmentfase: yes, waaghalzen sturen je een cv en motivatie. Afwijzing of niet: zorg voor een persoonlijke boodschap in het contact met de sollicitant.

Leuk die fases, maar hoe pak je dat aan? Doe mee met onze online sessie.

Complete arbeidsmarktcommunicatie

Jouw toekomstige collega wil zien wie je bent. Hiervoor zet je blogs online en schrijf je duidelijke vacatureteksten. Alles om de perfecte kandidaat te enthousiasmeren. Daarvoor moet jouw communicatie spot-on zijn. Dit heb je minimaal nodig:

  • Start met een ijkpersoon. Wie is jouw ideale collega? Hoe zou jij diegene aanspreken?
  • Ken jullie eigenschappen: zijn jullie professioneel, enthousiast, eigenwijs?
  • Ken de normen en waarden van jouw bedrijf.

Met deze kennis, kies jij precies de juiste woorden. Wij helpen je graag met een complete vacaturegids. Dat bespaart jou tijd. En hoeft weinig te doen voor de juiste sollicitanten. Met het template en de schrijftips zet je in mum van tijd die vacature in elkaar. 

Eerst weten hoe we dat aanpakken? Door Lotje Getikt ontwikkelde in samenwerking met Arthur & Brent een aanpak waarmee wij samen met jou het werkgeversmerk ontwikkelen. Doe mee met onze gratis online sessie.

Schrijf je in
Inge Fransen